zaterdag 8 februari 2020

Benicassim 13

Gisteren besluit Hoofd-voeding, na het boodschappen doen, dat we 's avonds  in het restaurant gaan eten. Dus bespreekt ze al om half één een tafeltje. Dat is achteraf maar goed ook, want het is onwaarschijnlijk druk als we om half zeven in het restaurant aankomen. Ons "eigen" tafeltje was 's middags al vergeven, om maar aan te geven dat er concurrentie komt. Het eten is weer heerlijk, alleen met het toetje gaat het een beetje stroef. Een, voor ons, vreemde ober komt onze keuze voor het toetje opnemen. Normaal is er een keuze uit een stuk of zes "Postre's" (nagerechten), maar deze jongeling komt niet verder dan 3. We kiezen beide voor "Icecream", maar na een tijdje wachten, komt onze normale "Waitress" met 2 verkeerde toetjes. Ze neemt ze weer mee terug, maar even later komt onze jongeling wederom met diezelfde toetjes. "No, two Icecream". Even later komt hij met, voor ons elk, een bolletje ijs met gedroogd sinaasappel-schraapsel. Als even later onze "eigen" bediening ook nog eens met twee icecream aankomt, begrijpen we dat we alsnog het verkeerde hebben gekregen. Alles goed en wel, het smaakte prima!

Vanmorgen, onderweg naar het zwembad, worden we door een half struikelende meneer ingehaald. Hij heeft kennelijk een probleem met lopen, want hij loopt wat mank. Voor hem aan lopen twee buldoggen Je kent ze wel, met van die kwijlbekken. Meneer heeft de beide riemen aan één uitrol lint en met een band om zijn middel. Het is duidelijk dat de honden meer haast hebben dan meneer aankan, want hij wordt door de beide honden ruw voort getrokken. Hoofd-observatie ontlokt dit de opmerking "Wie laat Wie nu uit?"

Het zwembad treffen we aan, zoals wij het het liefste hebben, namelijk leeg! Meestal duurt dat niet lang, want even na tienen worden we vergezeld door een Amsterdams stel. Zij heeft een stem als, zoals ze het zelf verwoordt, een "viswijf" en zou als zodanig op de Albert Cuyp hebben kunnen staan. Mij doet haar stem meer denken aan Jenny Arean, die in 2006 onder andere een rol speelde in het TV spel " 't Schaep met de 5 poten".

De rest van de dag zitten we heerlijk in het zonnetje en lezen een boek. Dat laatste maakt mij tegelijkertijd boos en verdrietig. Het zijn de hartverscheurende verhalen van kinderen, die slachtoffer zijn geworden van het bekende "Kindermisbruik in diverse Katholieke instellingen!"
De titel en schrijfster "Stil in mij" van Danielle Hermans.

De commissie Deetman heeft hier in 2013 een tweede onderzoek naar gedaan.