maandag 10 februari 2020

Benicassim 15

Vanmorgen liggen we bijna een uur lang in het zwembad. Reden, we raken aan de klets met onze mede-zwemmers. Het baantjes tellen schiet er bij in, met als gevolg dat we dus een uur bezig zijn. "Time flies when you have fun".

Vanmiddag stappen we op de fiets voor een tochtje naar Oropesa del Mar, zoals het  in het Castiliaans genoemd wordt. Dat laatste is vreemd, want het is hier overwegend een Valenciaans taalgebied.

Het is altijd weer een prachtige fietstocht, soms dwars door de uitgehakte rotsformaties, met uitzicht op de Colomera-toren. Deze toren is een constructie uit de 16e eeuw en maakte deel uit van het surveillancenetwerk tegen de aanvallen van de Berberpiraten.

Het uitzicht is op momenten werkelijk adembenemend mooi.

Op een bankje, langs de boulevard, rusten we even uit en genieten van een jongeman die met enorme gewichten indruk probeert te maken op een jongedame, die even verderop ligt te zonnen.

Er hebben hier in het verleden gevechten plaatsgevonden tussen de Tempeliers en de zogenaamde Hospitaalridders, waardoor het gebied in het verleden werd aangeduid als de Poort van;


Poort van het Valeciaanse gebied


Poort van de Tempelorde (Tempeliers)


Poort van de Middellandse zee



Poort in de orde van St Jan van Jeruzalem


Mijn verwarring wordt als maar groter als ik de onderste zin aan mijn vertaal-app aanbiedt. De bovenste is Spaans en betekent "Honden Nee", de onderste betekent natuurlijk hetzelfde, alleen zegt mijn vertaal app dat dit Catalaans is. Dit zou betekenen dat hier 3 talen worden gesproken, Castiliaans, de officiƫle Spaanse taal, Valenciaans en Catalaans.