maandag 27 mei 2019

Troyes 1

Het is vandaag een vochtige bedoening. Het plan is om een kleine 60 kilometer verderop naar een camping te gaan. Nog steeds in Val de Loire, maar de plannen veranderen onderweg. Van een fijne motregen verandert de neerslag in echte regen tot hevige stortbuien.

De luchten worden al dreigender en we zien ons de rest van de dag, "verpietert" in de camper zitten. Dus opper ik het voorstel om direct door te rijden naar Troyes. Dat ligt een kleine 200 kilometer verderop.

Dus steken we de Loire voor de laatste keer over en verlaten we de Val de Loire (vallei van de Loire) en nemen daarmee ook afscheid van de Chateau's.

In de druilerige regen zien de bijna verlaten dorpjes er nog troostelozer uit dan normaal, wat mij de opmerking ontlokt, "Wat is het hier mooi hé, als de zon schijnt".

Hoofd-fotografie ontdekt, wederom midden in het platteland, een soort aquaduct, maar zeker weten doen we het niet.

Inkopen doen bij de Bi1 winkel in Courtenay, een soort Biologische supermarche, die mij qua geur sterk doet denken aan de Mercadona en dat vanwege de overheersende vis geur. Ook de veel goedkopere diesel kan onze goedkeuring wegdragen.

Dan de "Municipal camping" in Troyes, wat zoveel betekent als "gemeente camping". Er staan 2 voertuigen voor het hek, een camper en een caravan, waardoor ik midden op de weg moet stoppen. Dat is me te gek dus draai ik een parkeerplaatsje op. De receptie wordt bemand door een jongeman, die na een tijdje laat blijken dat hij Nederlands spreekt, maar dat doet ie dan wel heel lijzig. Het lijkt of hem alles teveel is. "Zoek maar een plek", klinkt als: zoek het maar uit.

Nou met dat laatste zijn we ruim een half uur bezig. Overal staan bosjes en/of bomen en van satelliet ontvangst is nergens sprake. Je ziet om je heen allerlei campers en caravan ronddolen, op zoek naar een gunstige stek. Eindelijk een Nederlander met zijn schotel opgesteld en kunnen we de stand overnemen. Maar hoe we ook draaien en keren, geen ontvangst. Even later komt de eigenaar in zijn auto aan. "Nee, hij heeft ook geen ontvangst", horen we. Lekker dan!
Hoofd-satelliet-uitrichten vindt, even verderop, een prachtige plek. Op asfalt, das lekker, want het wordt met die regen slipperig  op het gras en..... met ontvangst!