zondag 12 mei 2019

Toulouse 4

De camper begint in alle vroegte al tegen ons te praten. Pardon, zult U denken. Wel, als de temperatuur van de nacht overgaat in de dagtemperatuur en het zonnetje daar een rol in speelt, is het de camper die geluiden begint te maken. Soms blijft het bij wat gekreun, maar dan weet je dat de zon schijnt. Tijdens de “Harry Mens show” bekruipt Hoofd-activiteiten al het gevoel, dat dit wel weer eens zo'n dag kan worden waarbij luiheid de overhand gaat krijgen. De eindstrijd om de landstitel voetbal begint in zicht te komen met Ajax-Utrecht. De "Giro de Italia" beleeft zijn eerste echte etappe en Max Verstappen rijdt in Barcelona zijn rondjes. Genoeg activiteit om de inactiviteit te bevorderen. "Kom we gaan een eindje wandelen".
Pal naast de camping heeft zich een soort kamp ontwikkeld waar "reizigers" zich hebben gevestigd. Of ze zitten hier illegaal of hebben een conflict met de gemeente, maar hun vuil wordt in ieder geval niet opgehaald en dat hoopt zich al aardig op.

De Pont le Rupé ligt er vredig bij. Hier is de camping naar vernoemd en de brug overspant het kanaal la Garronne, waarlangs we gaan wandelen.

Als we zo een kwartiertje aan de wandel zijn, valt Hoofd-ornitholoog iets op. "Er zijn hier helemaal geen eenden of zo." Ze is nog niet uitgesproken of dit gezinnetje steekt van wal om zich in veiligheid te brengen.

Anderhalve kilometer verder naderen we "Ecluse No 1 Lalande" (sluis), waar aan de rechterkant een uitstroom is gemaakt. Het water stroomt hier vrijelijk van hoog naar laag. Met rechts "La Glanerie", waar vroeger stenen werden gebakken van de klei, die vrijkwam toen het kanaal werd gegraven. Nu doet het gebouw dienst als een soort uitdragerij, wat ze met een mooi woord "recyclen" zijn gaan noemen. Ach, ja.

Het sluiswachtershuis heeft een vergane schoonheid, die in vroeger tijd pittoresk te noemen zou zijn. De grote schijnwerpers aan de gevel verknallen het mooie plaatje.

Op de terugweg valt mijn oog op dit metselwerk. Nu heb ik, in vroeger tijden, heel wat soorten "verbanden" (zo je metselwerk pleegt te duiden) gezien, maar deze kende ik nog niet.

Hoogste tijd om de Internet stream aan te slingeren voor de Formule 1 in Spanje.

Max pakt een podium in Barcelona, maar nog belangrijker is dat Ajax (virtueel) landskampioen is geworden na een 4-1 overwinning en een 0-1 verlies van PSV. Met een dikke vinger naar meneer van Bommel (trainer van PSV), die afgelopen week nog wat zout in de Ajax wonde probeerde te strooien door, na het verlies van de Spurs, te zeggen: “Deze klap komt Ajax niet zomaar te boven”.