maandag 20 mei 2019

Amboise 1

Tien voor negen staan we voor een dicht hek. De afspraak is dat de eigenaar het hek om negen uur openmaakt. Om vijf voor negen komt hij aan op z'n Trike, waar hij mee vergroeid lijkt te zijn. Zo’n beetje de hele dag rijdt hij op dat ding rond.

Het hek gaat voor ons open en wij duiken de dichte mist in, eerst op weg naar de plaatselijke Lidl. Hier en daar is de weg opgebroken en/of de asfalt laag verwijderd, maar we komen er. Inkopen doen en op weg.

  We rijden door een groot meren-gebied en ik denk dat Hoofd-fotografie wel 100 van dit soort feeërieke plaatjes kan schieten, hoewel ze zich sowieso niet onbetuigd laat.

Onderweg duiken we in een enorme colonne van caravans. Dit is maar een klein deel van wat voor ons rijdt. Achter ons aan komen nog een stuk of veertien van deze apparaten. Ondanks de mist gebruikt niemand zijn verlichting, wat Hoofd-route de opmerking ontlokt "Fransen hebben daar andere ideeën over." Dat de voor ons rijdende caravan ook geen richting aanwijzers en remlichten heeft, is minder plezant.

Zo nu en dan passeren we enorme velden met lavendel. Ik denk dat ik Thierry maar even de locatie doorgeef.

Als we Amboise binnenrijden komen we al helemaal in middeleeuwse sferen, dat belooft nog wat.

Deze brug, uit 1400 nog wat, zoals Hoofd-geschiedenis het formuleert, genaamd  Maréchal Leclerc, brengt ons over naar het île d’Or (Gouden Eiland) waarop de camping staat.....

Als we dan rechts over onze schouder kijken krijgen we alvast een voorproefje van het "Chateau Royal d'Amboise" (Het Koninklijke Kasteel van Amboise).

Het is één uur als we aankomen, ofwel een half uur te vroeg, of wel een uur te laat, want de receptie is dicht. Na inschrijven en installeren, wandelen we nog even Amboise in, maar daarover morgen meer.