vrijdag 17 mei 2019

Ambazac 2

De langverwachte regen is eindelijk daar. Eindelijk, omdat de verwachting was, dat het vannacht al zou beginnen, maar de eerste "drizzle"  valt pas om even over 12 uur vanmiddag.
In de verwachting van al de nattigheid neemt Hoofd-fotografie alvast een voorschot door gisteren al een rondje Etang (plas) de Jonas te maken.

In de bijbel brengt Jonas (de visser) 3 nachten door in de buik van de walvis. In Jonas zijn het de vissers, die vleesetende vissen, zoals karpers, baars of snoek plagen.

Het moet gezegd, voor de rest is het een zeer vredige omgeving, waar je prachtige wandelingen kan maken.

Meer dan een gehucht kun je Jonas ook niet noemen, zelfs het naambordje is klein uitgevallen.

  In tegenstelling tot wat je verwacht, is dit een beekje dat dienst doet als een soort overloop van het 27 hectare grote meer.

Ik maak het nu al een aantal keren mee, een vluchtplan op een camping voor eventuele calamiteiten.

Dus op veel campings vind je dan dit soort bordjes. Hier dient men zich te verzamelen als er zich een levensbedreigende situatie voordoet.

Die bedreiging zal wel niet voortkomen uit de bewoners van dit huisje, waarvan ik mij al een tijdje afvraag welk doel het dient. Het heeft een eigen "pitchnummer", een parasol (tenminste de standaard) en een soort brievenbus. Eigenlijk alleen geschikt voor bewoning door kabouters.

Hoewel het me niet zou verbazen een kabouterfamilie tegen te komen op een volgende wandeling door de omgeving.