zondag 26 mei 2019

Muides-sur-Loire 4

Chateau des Marais is de naam van de camping waar we nu staan. Het is een 5 sterren camping. Haar sterren heeft ze te danken aan de uitgebreide mogelijkheden, zeker voor kinderen. Voordat ik hier een aanbevelingsbrief, voor deze camping, ga zitten schrijven eerst maar een paar kritische punten.

Het is zoeken naar een plek waar je satelliet ontvangst hebt, want de hele camping staat in het bos van het chateau. De toiletten zijn sober. De douches zijn eveneens sober, met als voorbeeld, dat in de gehandicaptendouche geen krukje of zitje aanwezig is.

Maar het is een mooie camping, met een schitterend zwembad, hoewel het bad hier leeg is omdat het weer een beetje tegenzit, of de vakanties nog niet zijn begonnen. Bovendien is er een overdekt bad.

Wat ons nog nooit is overkomen, gebeurt op deze camping. Wij staan in een straatje van 5 plekken en voor het eerst zijn we omringd met medelanders. Op het moment van schrijven vertrekken de overburen en heeft zich een Frans echtpaar op deze plek gesetteld.

De camping heeft ook zogenaamde Locatifs, wat "huur" betekent, in de aanbieding. Zo'n 80 huisjes zijn hier te huur.

Maar de "pièce de résistance" is toch wel deze boomhut, die ook te huur is. Stel je voor wat voor een avontuurlijk gevoel dat moet zijn om als kind in een boom te logeren.

Nu is het de hoogste tijd voor de Formule 1 in Monte-Carlo. Max rijdt naar een verdienstelijke 2e plaats, maar door een “Unsave Release” tijdens een Pit stop, krijgt het team, dus Max een 5 seconden penalty. Hem rest de 4e plaats.

Vanavond overleggen we wat de volgende stop wordt.