maandag 13 mei 2019

Souillac 1

Even voor negenen schuift traag het enorme hek van de camping le Rupé open. We zijn onderweg richting Souillac een klein plaatsje, met een camping pal aan de Dordogne. 164 slingerende kilometers liggen voor ons.

Met het toestel in de aanslag zit Hoofd-fotografie alert naast me om dit soort plaatjes te schieten. Zo nu en dan moet ook de wegenkaart geraadpleegd worden en dan staat de fotografie even op de tweede plaats. Dan ontspint zich het volgende tafereel. In de verte ontwaren we een pittoresk plaatje van bijvoorbeeld een kasteeltje. De camera wordt aangezet en gewacht tot het meest ideale punt is bereikt om de opname te maken. Op een hoogvlakte gaat dit nog wel, want dan is er rondom ruimte, maar in een dal wordt dit een ander verhaal. Of de weg draait van het onderwerp af, of hoge bomen ontnemen het zicht. Teleurgesteld laat ze het toestel dan weer zakken en wacht op een volgend fotogeniek onderwerp.

Natuurlijk dient zich alras een nieuw onderwerp aan, waard om het vast te leggen.

We mogen trouwens van geluk spreken dat we vandaag ongeschonden uit de strijd zijn gekomen.
Dit grijze autootje heeft, even hiervoor, een eerdere poging gedaan om mij in te halen. Terwijl de verdrijvings-pijlen duidelijk aangeven, dat er een wegversmalling aankomt, probeert deze malloot het toch. Hij vindt hierbij echter een vluchtheuvel op zijn weg. In de spiegel zie ik en hoor hem frontaal in botsing komen met dit obstakel. Iets is niet in orde met dit figuur, want ondanks dat zijn linker spiegel eraf ligt, is hij ons alsnog gepasseerd. Aansluitend probeert hij zijn voorligger rechts te passeren.

Als we de Dordogne oversteken zitten we niet ver meer van onze bestemming. We hebben geluk, want om 12 uur sluit de receptie officieel, maar 10 over twaalf worden we nog op de camping binnengelaten.
Zoals gezegd, een camping pal aan de Dordogne, ware het niet dat ons het zicht wordt ontnomen door een manshoge heg.

Dit zou ons uitzicht geweest zijn, als de heg iets lager was geknipt. Ware het niet, dat erachter een pad loopt en de heg wel weer voor privacy zorgt.

Ooit zei een wijs man "Ieder nadeel heb ze voordeel".

Trouwens, zijn jullie ook zo heerlijk wakker geworden? Wat een verschil he, met donderdag! (Voor de slechte verstaander Ajax kampioen).