maandag 6 mei 2019

Narbonne 2

Het is qua wind een stukje rustiger, maar windstil is het zeker niet.

Zelfs in de luwte van ons privé toilet annex douche gebouwtje, die iedere plek bezit, is het niet rustig. De satelliet schotel stuitert vervaarlijk op en neer, dus bekijk ik de Bekerfinale Willem II - Ajax, uitslag 0-4, via de 4g stream, want WiFi is hier niet. Ik geniet van een mooie wedstrijd.

Vanmiddag gaat het op de fiets naar het historisch centrum van Narbonne.

Het valt ons op, dat na Tarragona in Spanje, we geen enkele sinaasappel gaard meer hebben kunnen ontdekken. Vanaf daar zijn het alleen maar druivenranken, zover het oog reikt.

We stoppen bij een prachtige Marché, maar die staat totaal leeg. In het spiegelbeeld van de glazen deur zie je een prachtige oude kerk.
Maar ook die is hermetisch afgesloten tot 8 oktober.


Langs het “Canal de la Robine” worden nieuwe plannen gesmeed, want ook de Kathedraal is tot 2 uur gesloten. Het draait uit op een heerlijk glas "Vin Blanc" hier op het terras. Dan om twee uur de Kathedraal bekijken en aansluitend een pizza eten voor € 8,-.

De Kathedraal van Narbonne, heet officieel Cathédrale Saint-Just-et-Saint-Pasteur. Van binnen is het een indrukwekkend gebouw.

             
Buiten liggen overal grote aantallen zakken cement en metselaars zijn bezig de boel op te kalefateren.

Na de kathedraal gaan we pizza eten met een boisson voor € 8,-, zo staat er op een groot bord te lezen. We zetten ons aan een tafeltje en onmiddellijk wordt ons de kaart gepresenteerd. Onderleggers en borden worden alvast door meneer neergezet. Maar wij kunnen de pizza aanbieding niet vinden. Dus verwijzen we naar het grote bord, voor op de straat. Of de lunch is voorbij of het is alleen voor kinderen. Het zal zo zijn, maar terwijl we nog aan het overleggen zijn, worden de onderleggers, bestek en borden alweer door een dame verwijderd. Wat ons wordt toegevoegd is niet op een bijster vriendelijke toon, dus vertrekken we maar weer.

Het is weer even wennen om in Frankrijk te zijn.