woensdag 8 mei 2019

Rustiques 2


Feeëriek, zo zou je ons uitzicht gisteravond, in de twilight zone, het moment tussen daglicht en het vallen van de nacht, vanuit onze voorruit kunnen noemen. Ieder moment verwacht je een elfje, dat zachtjes komt aanzweven.

Vandaag belooft het een regenachtige dag te worden, dus nemen we een "rustdag".

Hoewel de regenwolken niks goeds in petto schijnen hebben, is  er alleen rond half vijf vanochtend sprake van een   "stoeverke" (stuifregen). Ja, half vijf is mijn eerste bezoek aan het toilet en het zal niet de laatste blijken te worden.

De rest van de dag voel ik me als een "schutteldouk" (theedoek) en hang een beetje in de camper rond.

Hoofd-fotografie wandelt de mooie camping een beetje rond op zoek naar bijzonderheden. Die vindt ze in een zeer oude kerk, pal achter de camping. Jammer voor haar is de kerk gesloten, maar ik denk dat zij in de loop van de dag nog wel even een kijkje gaat nemen.

Overal op de camping scharrelen de kippen rond, waarvan een buurvrouw al vertelde dat de beestjes aardig brutaal zijn, want zij vond er al eentje in haar camper. Soms is het nadelig om geen vlees, ook geen kippenvlees, te eten.

Morgen gaat het naar Toulouse.

Zoals gezegd, Canal du Midi gaat in Toulouse over in Canal de Garonne, maar dat is niet de reden van ons geplande bezoek aan die stad. De bezienswaardigheden van de vele oudheden en de mooie stadscamping is de ware reden. Verder schijnt daar internet te zijn en dat is weer handig om, via streaming, de trainingen en race van de F1 race in Barcelona te gaan kijken. Want alleen Ziggo zendt die wedstrijd uit en dat zit niet in mijn Canal Digitaal pakket.