zaterdag 25 mei 2019

Muides-sur-Loire 3

Voor vandaag is er prachtig weer voorspeld en dat laten we ons niet ontnemen. Vanmiddag om 3 uur is de kwalificatie van de Formule 1 in Monaco, dus vertrekken we direct na de koffie. Hoofd-fietsroutes heeft een fietspad ontdekt, pal langs de "boorden" van de Loire.

Vanaf de brug, die ons over de Loire brengt, hebben we een prachtig uitzicht over de rivier. In de verte spuwt een schoorsteen, weet niet wat uit.

Bij de eerste de beste afslag, wat ons volgens Hoofd-route dichterbij de Loire brengt, komen we dit obstakel tegen. Ik zeg, we gaan eronder door, maar daar is mijn medefietser streng op tegen.

De klaprozen staan in het zonnetje te pronken met een kleur rood dat bijna het licht weer afgeeft.

Een volgende afslag brengt ons inderdaad pal aan de randen van de Loire, echter hier kiezen we toch maar voor de hoger gelegen fietsweg. Hoewel "de Visser" wel wordt uitgenodigd, zelfs verplicht wordt verder te gaan. ("Acces Pecheurs" betekent "toegang Vissers").

Na een kilometer of 8 staan we werkelijk oog in oog met "La Centrale Nucleaire" ofwel de kerncentrale. Frankrijk bezit 58 kerncentrales, waarvan de Franse president Macron in 2018 heeft gezegd, dat voor 2035 er 14 gesloten moeten worden. Eerst moest dat in 2025, maar dat is met 10 jaar uitgesteld.

Nog even een close-up van het verkeersbord, want hier hebben ze het bord als schietschijf gebruikt. Trouwens, even verderop ontdek ik een bord, dat met een zeer groot kaliber is beschoten. Het gat is minstens 3 cm groot.

Bij het eerste de beste bankje, dat we gebruiken voor onze rustpauze, ontdek ik een steeds vaker voorkomend gedrag. De "Kinder-Bueno verpakkingen" liggen voor en onder de bank, terwijl de prullenmand twee stappen verderop staat. Uiteraard is deze zooi, na ons vertrek, opgeruimd.

Max pakt de 3e startpositie in Monte Carlo.