donderdag 23 mei 2019

Muides-sur-Loire 1


Van een open camping/camperplaats in Amboise, gaat het vandaag naar de camping Le Chateau des Marais in het plaatsje Muides-sur-Loire.

We staan nu midden in een bos, met een open plek naar het Zuiden, dus hebben we zon en misschien wel zo belangrijk, satellietontvangst. Dat laatste is bij het aanmelden nog wel een dingetje, maar de schattig Engels sprekende receptioniste wijst ons in de goede richting. Voor de rest brandt zij haar vingers er niet aan. We mogen zelf zoeken. "Dat wij zo goed Engels spreken", als ze ziet dat we Nederlanders zijn. "Dat komt omdat jullie ons niet verstaan in het Nederlands" grap ik in het Nederlands. Haar gezicht spreekt onbegrijpelijke boekdelen.

Ter afscheid van Amboise zet Hoofd-fotografie deze mooie oude brug in het geheugen van haar S9900. Wat je hier niet ziet zijn de prachtige witte bloemen, die in de zeer ondiepe Loire groeien.

De 54 kilometer volgen we deels de D952, pal langs de Loire en zie daar, de witte bloemenpracht wordt alsnog vastgelegd.

  Dit soort, bijna uitgestorven, dorpjes kom je vaker tegen in Frankrijk. Even let ik niet op en overzie het voorrangsbord, rechts boven de vuilcontainers. Maar de vriendelijke bestuurder van de witte auto ziet het aankomen en ondanks dat hij voorrang heeft, stopt hij alvast voor de wegversmalling, waarvoor ik hem hartelijk dank.

In Blois steken we de rivier over en belanden op de D951, die ons nog meer door een plattelandsstreek voert.

Een niet meer in gebruik zijnd aquaduct staat als een verloren herinnering, midden in het agrarische landschap.

Evenals deze voormalige residentie van een edele, die in lang vervlogen tijd dit chateau heeft laten bouwen.

Morgen maar eens het Chateau-Chambord verkennen.

Geen opmerkingen: