zondag 14 februari 2016

Oliva, camping Rio-Mar 4

Wind, wind en nog eens wind. Terwijl de gemiddelde windsnelheid 32 Km/U is, zo’n 5 tot 6 Beaufort, zijn de vlagen en rukwinden veel sterker en benaderen bij momenten de 7 tot 8 Beaufort. Je nu op het strand wagen staat gelijk aan het jezelf laten zandstralen. Dus is dit de derde dag op een rij dat we binnen blijven. “Making a Murderer” hebben we helemaal uitgekeken.

Gisteren kregen we van een Medelander de papieren uitvoering van “de Week”. Een krant die ze zelf noemen: De Week Het meest gelezen Nederlandstalige weekblad van Spanje! Er bestaat ook een digitale versie van dit weekblad en die is te vinden op http://www.deweek.net/ .  Het blad staat boordevol, min of meer, nieuwsfeiten maar is vooral gevuld met reclame’s en wordt verspreid tussen Denia en Torrevieja. Wat ook wel belangrijk voor sommige mensen is, zijn de TV programma’s en wel de Nederlands georienteerde. Verbazingwekkend, overigens, hoeveel Nederlanders een business hier in Spanje hebben. Of het nu om artsen of tandartsen gaat, Sateliet benodigdheden of verzekeringen of zelfs Nederlandse bakkers, ze staan erin. Ik las zelfs een artikel over het erfrecht in Spanje en of je aanspraak op het banktegoed van een in Spanje overleden Nederlander kon maken.

fietspad1a

BENIDORM – De gemeente Benidorm is druk bezig met het afronden van de wegwerkzaamheden aan de Jaime I straat waarbij ook een nieuw fietspad midden in de weg is aangelegd. Dat wil zeggen, een fietspad tussen de twee wegdelen in welke weliswaar rood is geverfd maar waar geen beveiliging is om de fietsers te beschermen. Er is dan ook veel ophef over deze vorm van fietspaden aanleggen.

Dit is één van de artikelen die je zoal in het krantje kan tegenkomen. We gaan het over een paar weken allemaal meemaken, eerst deze winderigheid maar eens overwinnen.