vrijdag 5 februari 2016

Benicasim 16

Onze zwemroutine wordt door steeds meer mensen ontdekt. Waren we de eerste dagen nog heerlijk alleen in het kleine zwembadje, sinds eergister worden we vergezeld door een Fransman. Trouwens een ‘echte’ zwemmer, die even alle zwemslagen voor ons demonstreert. Borstcrawl, rugslag, vlinderslag en dat alles in een tempo dat ik er, alleen door te kijken, moe van word. Vanochtend kwamen er nog 2 zwemmers bij. Gezien hun gedrag, Nederlanders. Stel je even een klein bankje voor, waar je je voeten even kan drogen, met daarboven een paar kapstokjes. Wel deze mensen hangen hun kleren dusdanig dat de rest bezet is, hun tassen zetten ze “op” de bank.  Hun slippers staan voor het hele bankje verspreid. Als ik onder de douche vandaan kom, verschuif ik de tassen  en slippers ietsje, zodat ik kan zitten. Dat pikt deze vriendelijke Medelander niet. Hij springt uit het bad en zet de tassen weer een eindje terug, als hij wegloopt meldt hij mij “Do not touch!”. Kennelijk heeft meneer slechte ervaringen met de vele en zeer vriendelijke Engelsen op de camping. De humor wint het, deze keer, van mijn boosheid.

Het is frisjes. Vannacht was het rond de 7 graden en dat is koud, gekoppeld aan de sluierbewolking, maakt het geen goeie dag om iets te ondernemen. Na het ontbijt worden de inkopen gedaan en mag ik mij gelukkig prijzen dat ik, voor deze ene keer, “Blauwe kaas” mee mag, dus dat wordt vanmiddag smullen. Wat ben ik, soms, toch een geluksvogel en is mijn reisgezel toch onvoorstelbaar soepel (als een looien deur). Maar daar moet wel iets voor gebeuren, de fietsen moeten worden gereinigd.

SAM_0255 (800x600)

Dus gaat er een lapje over het frame en wordt de ketting, zo goed en zo kwaad als dat gaat, onderhanden genomen. Het moet gezegd de zaak loopt, van beide verhicles, weer soepeltjes. Als dan ook de banden weer op 6 Bar worden gepompt is het feest compleet. Daarna moet de plee geleegd en dat is ook een klusje voor uw scribent, evenals het legen van het afvalwater.

Dit alles levert wel weer een heerlijk glaasje wijn, ja echt maar eentje, op. Maar gepaard met een overheerlijke Danisch Blue lijkt het wel feest.