vrijdag 12 februari 2016

Oliva, camping Rio-Mar 2

SAM_0349 (800x600)

Gistermiddag, na aankomst en als alles op z’n plek staat, wandelen we even naar het strand. Over de duinen dreigt al een bui en begint het te donderen. Maar we zetten door.

SAM_0353 (800x600)

En dat wordt er niet beter op als we verder lopen. Maar wat ons nog meer verontrust is de enorme geul, die ons van de zee scheidt. Zelfs het vollyebalnet heeft er aan moeten geloven, tenminste, het veld ligt er, op z’n minst gezegd, een beetje ongelukkig bij. Ali wil nog even kijken of we nog bij de “seasite” kunnen komen, maar de dreiging wordt te groot. We spoeden ons terug naar de camper en als we de deur achter ons dichtdoen, komt de regen met bakken uit de hemel, gepaard gaande met een enorme wind.

Vandaag gaat het, per busje, naar het stadje Oliva wat op een kleine 7 km van de camping ligt. Een gemelleerd gezelschap wurmt zich in het rammele busje en met een vliegende vaart gaat het, langs nog andere campings, naar Oliva. Voor iedere bocht wordt heftig op de claxon gedrukt, in de hoop dat dan de tegenligger even stopt om ons te laten passeren.

PHOTO_20160212_103830 (800x450) PHOTO_20160212_103845 (450x800)

Op de markt is de keuze reuze en ook is er een verscheidenheid aan maatjes, maar dat moet wel even uitgeprobeerd worden en als je dan betrapt wordt verstop je je toch gewoon.

SAM_0358 (800x600)

Ineens komt er iets tevoorschijn wat betreft de maat in de buurt komt en dan wordt het zoeken geblazen. Spaanse maten zijn echt andere maten dan die in Nederland. Ik geef Ali de raad om een maatje als die van de verkoopster te nemen, maar dat wordt in de wind geslagen. Maar ook de rekbare maat van een stretchbroek heeft zo zijn limiet, dus gaat de koop niet door.

SAM_0357 (800x600)

De vertedering slaat weer toe als er een ruime keuze wordt aaangeboden aan glitter sportschoentjes voor de kleindochters. Maar manmoedig wordt het aanbod afgeslagen en dat vergt soms een uiterste wilsinspanning. Om 1 uur worden we weer opgepikt door het busje. Alsof we niet in Spanje zijn vertrekt de chauffeur 3 minuten te vroeg, een omgekeerde Mañana Mañana zeg maar. Een Duitse mevrouw rent in paniek naar voren om te melden dat haar “Freundin noch nicht da ist”. Zonder blikken of blozen rijdt de bestuurder door, aldoor roepend “Es la una” Het is 1 uur!

Map picture

De camping ligt aan/op het strand tussen Oliva en Denia, tegenover het yuppeneiland Ibiza