woensdag 24 februari 2016

Oliva, camping Rio-Mar 14

Zit ik net even in de zon te genieten van de nieuwkomers, roept de Blogplicht alweer. Dus snel een heerlijk koel witbiertje gepakt en de camper in, achter de laptop. Het is 25 graden in de camper, dus dat is wel uit te houden. Dat biertje, dat zint Ali niet, dus wordt er even later een gepelde sinaasappel naar binnen gegooid, want er zal en moet aan de vitamientjes gedacht worden. Het resultaat, de gehele laptop onder de sinaasappel spetters.

Vanmorgen naar Le Verger gefietst en daarbij komen we tot de ontdekking dat het maar 5 km is. Tot nu toe gingen we ervan uit dat het ruim 7 km zou zijn. Inkopen doen voor als we in Benidorm zijn, want daar is geen Lidl en Mercadona en mijn witbier moet ook aangevuld. Winking smile

SAM_0503 (800x600)SAM_0508 (600x800)

Onderweg ontdekken we steeds weer campers die in “het wild” staan, ondanks de verbodsborden, pal aan het strand. Het is druk in camper- en kampeerland en dat merken we iedere dag weer. De plek naast ons is nog niet leeg, of een nieuw stel meldt zich alweer aan. Het is een ritueel wat zich dagelijks herhaalt. Meneer en mevrouw komen, met een briefje in de hand langs gewandeld. Meestal wordt er nonchalant een blik op de lege plek geworpen, alsof ze bang zijn dat een ander hun interresse ontdekt en deze plaats inpikt. Dan wordt de wandeling voortgezet, om even later terug te keren. “Ja, das musste gehen” roept de man. “Bleibt stehen”, gebiedt hij. Mevrouw moet dan de plek bewaken en blijft als een terrier geduldig staan wachten. Meneer moet zich eerst melden met ‘waar’ ze gaan staan, maar dat gaat op z’n Spaans en kan even duren. Mevrouw wordt intussen zeer onrustig en ter lange leste loopt ze, geergerd naar de receptie om te informeren waar meneer zo lang blijft. Voor alle duidelijkheid, zo gaat het ook bij ons.

SAM_0510 (800x600)

Maar dan blijkt de plek toch kleiner, of de camper iets groter. Gelukkig staat er aan de voorkant een heg, anders bestaat de kans dat meneer zover doorrijdt dat hij op een andermans ‘perceel’ terrecht komt. In dit geval, wil meneer nog een keer de camping rond op zoek naar een grotere plek, die er niet is.

Morgen is ons ditzelfde lot beschoren in Benidorm. Hoogste tijd om nu weer even van de zon te genieten.