zaterdag 13 februari 2016

Oliva, camping Rio-Mar 3

Het is 23 graden, maar je kunt maar beter touwtjes om je broekspijpen binden anders word je uit je pantalon geblazen.

SAM_0371 (800x600)

Dan blijven ook nog eens de luchten zo dreigend dat je het wel laat om iets anders te ondernemen dan in je campertje te blijven. Televisie kijken is er niet bij, want de kans dat je schotel bij de buren op dak beland is levensgroot. Daarbij hebben de meesten al een schotel dus is dat overbodig. Hier schijnt de zon even en voor Ali de gelegenheid om mij uit dit warme hol te lokken. Ik heb mezelf geinstalleerd met Netflix en de serie “Making a Murderer”. Voor wie in de gelegenheid is zou ik zeggen, “Ga eens een poging ondernemen om een paar afleveringen te bekijken, ik beloof je, je valt van de ene verbazing in de andere. Let wel, het is een documentaire en niets is gespeeld.

SAM_0375 (800x600)

Het is prachtig op het strand en de dreigende wolken maken het plaatje nog dramatischer dan het weer al is. De wandeling gaat door het dorp,of wat daar voor door moet gaan. Om het andere huis staat een huis te koop, dus richten we ons op het aankopen van een nieuw pandje.

SAM_0368 (800x600)

Gezien onze financiele armslag weten we nog niet helemaal welke te kiezen, links of rechts op de foto.

SAM_0384 (800x600)

Hoewel Ali ook wel oren heeft naar het restaurant, welke even in een dipje verkeert. Ja, ze heeft altijd al een bepaalde aanleg voor koken gehad. Zelfs wist ze verstokte carnivoren tot het eten van vegetarisch voedsel te verleiden. Een niet met name te noemen carnivoor staarde eens met verbijstering, of ik verwissel het met een blik van verwondering, op zijn bord en dat ontlokte hem de zin: “Ligt hier iets op mijn bord wat ooit geleefd heeft?” Kortom, we zijn nog in een orienterende fase, zoals u begrijpt.

O ja, ik moet mijzelf nog verbeteren. Sprak ik gisteren nog over een geul die onze camping gedeeltelijk afsluit van de Middellandse zee. Wel, het is geen “geul” maar een heuse rivier de “Riu el Molinell” die gewoon haar loop heeft veranderd.

Map picture

Hierboven een luchtopname die de eerste aanzet laat zien van de verandering. Het bovenste pad, van links naar rechts, loopt van de camping naar de zee. Hier is te zien dat zich rechts daarvan al een “plas” begint te ontwikkelen.

Dit is hoe de huidige situatie zich voordoet met de Riu el Molinell. (Google Maps)

Morgen hopen we op ander, leze beter, weer met minder wind want de temperatuur is een heerlijke 23 graden, s’nachts zelf rond de 20 graden.