donderdag 25 februari 2016

Benidorm, camping Villasol 1

SAM_0513 (800x600)SAM_0514 (800x600)

Laat ik even beginnen met het etaleren van de klasse van mijn persoonlijke fotograaf. Gisteravond gaat ze nog even op stap om het avondrood op de gevoelige plaat te vangen. Plaatjes zijn het en ze zouden beide niet misstaan als rustgevende achtergrond op je computer (klik op de foto voor een vergroting).

Vanochtend worden we wakker van de wekker, want die staat vandaag op 8 uur. Er staat een stevige bries, “to put it mildly”. Gisteravond hebben we betaald, dus rest ons voor vanmorgen, ontbijten, poepdoos legen en de stroom eraf.

SAM_0516 (800x600)

We kiezen voor “vermijd Tolwegen” en dat kost ons een half uur extra reistijd en dat mag je op 55 km best wel veel noemen. De route brengt ons wel dwars door de bergen met magniefieke uitzichten.

SAM_0528 (600x800)

Soms moet een foto wel heel erg snel worden gemaakt en gebeurt het dat het een ietje pietje scheef wordt. Nu kan ik de truckendoos tevoorschijn halen, om het zaakje recht te zetten, maar dit heeft ook zo zijn/haar charme.

Ik merk onderweg dat Ali het ook spannend vindt, niet zozeer het dwars door de bergen rijden, maar meer of er nog plaats is op de camping Villasol. Iedere keer als we een camper tegen komen maakt ze het grapje “kijk, die komt uit Benidorm, dus is er wel plaats op Villasol”. De campings er omheen zijn, of verder van het centrum van Benidorm, of van een mindere kwaliteit. Oke, dit laatste klinkt wat snobistisch, maar dat is ons ook wel een beetje aangepraat. Ons is verteld dat op de plekken op camping Armanello, pal hierachter, je zo dicht op elkaar staat dat je je deur nog nauwelijks open kan doen. Let wel, dit zijn verhalen van anderen. Binnenkort gaan we zelf even hierboven kijken. Binnenkort he, want we staan hier een maand. Bij de receptie treffen we iemand achter een rollator, die ons meldt dat hij ook zo is begonnen. “Eerst een maand” zegt hij trots, “daarna 3 maanden” en dan,  vervolgt hij, “waarom zou je dan niet gewoon hier een half jaar gaan staan, het is hier altijd prachtig weer, dat vind je nergens”.

We gaan het allemaal beleven, want de eerste uren, hier in Benidorm zijn “goed” voor een temperatuur van 21 graden, in de schaduw.