dinsdag 16 april 2024

Rio-Mar 27

 


Soms, heel soms, komt er visite waar je nou niet direct op zit te wachten. Wat te denken van deze Callipatamus Italicus, of ook wel de Egyptische sprinkhaan genoemd. Het is even schrikken als ik de foto probeer te nemen en het dier gaat bewegen.


Eigenlijk geldt dat voor dit bezoek ook. Het is een vrucht die uit de palmbomen, naast ons komt vallen. Nee, dan heb ik liever dat Nike uit de boom zou komen......?? Oke, oke, ik draaf door... hier komt de verklaring... van dit gebazel.

Bij de Grieken was de palmtak een symbool voor de godin Nikè. Zij was de godin van de overwinning.

Zo, nu weten jullie ook waar de merknaam van de meest beroemde sneakers vandaan komt.


Het was jullie al vast eens opgevallen dat wij een bonte verzameling, door Ali bijeen gesprokkeld, aan gevulde waterflessen hebben staan. Vanmiddag komt een Belgische dame naar ons toe. "Mag ik U eens iets vragen?" begint ze heel voorzichtig. Natuurlijk mag zij dat en ze vervolgt met: "Zijn die flessen voor het verdrijven van de katten?" Wij moeten allebeide even bekomen van die vraag. "Euh, nee, het kan hier heel hard waaien en zo waaien onze kleden niet weg!" geven wij als verklaring. "Nee, omdat ze overal staan dacht ik, misschien tegen de katten, vandaar" vult ze aan. "Nee, nee," en de dame loopt verder. 

Ons piekerend achterlatend hoe je in vredesnaam, met een gevulde waterfles, een kat kan wegjagen.

Ik lig vannacht weer wakker van dit vraagstuk. Nu kun je je er vanaf maken door te zeggen dat domme vragen niet bestaan, maar, de enige domme vraag, is een vraag die niet gesteld wordt.