donderdag 18 april 2024

Rio-Mar 29

Eigenlijk staat deze dag in het teken van het bezoek van Ali haar tandarts in Albir (L'Alfaz del Pi). Dit heeft tot gevolg gehad dat we voor de komende 14 dagen....

dit extra voertuig tot onze beschikking hebben. Het inpakken van de camper, het opruimen van de kleden et cetera, heeft ons doen besluiten een auto te gaan huren. Hiermee en hierdoor kunnen we de komende dagen wat meer van de omgeving gaan bekijken, wat iets, of veel, te ver is voor een fietsroute.

Dus staan we om even over half twaalf bij de Avis in Denia om deze Peugeot Nouvelle 208 op te halen. Op een paar plekjes na, ziet het apparaat er goed uit. Airco, het zal ook niet in Spanje, Navigatie, Roadlane assist, die erg vervelend is. Iedere keer als ik iets te dicht aan de streep rij, begint een licht te blinken, gelukkig maakt ie geen lawaai. Maar het rijdt als een zonnetje.

Het is verdraaid wennen aan een nieuwe auto, die ook nog eens snel is. Ook de 6 versnellingen is even een dingetje, want de aanbevolen versnelling wordt bij iedere kilometer, harder of zachter rijden, aangegeven. 

Het is gek weer, het lijkt alsof het ieder moment kan gaan regenen. Ook de wolken hangen relatief laag in de bergen.


Jaren geleden waren we voor het laatst in Altea, maar omdat we de AP7 daar verlaten anders gaan we helemaal door Benidorm, is dit een prettig weerzien. 

Dus verder naar Albir, waar we parkeren bij de Lidl, bekend terrein voor ons. Het is gek om nu weer in Albir rond te wandelen en niet in Benidorm te staan... We wandelen naar de tandarts en na afloop van de behandeling gaat het met de auto naar de Nederlandse winkel, om daar o.a. koelwaren in te slaan.

Deze is speciaal voor de mensen die het programma "Daar gaan ze weer" volgen. Dit is Calpe, waar die 2 jongens een B&B hebben en nu met een Catering bedrijf bezig zijn. Dit shot komt iedere keer weer langs: "de beroemde rots van Calpe" (soms van de andere kant.)


Dan hier de situaties waar je drommels goed rekening mee moet houden: De "Kromme sturen." Allereerst gaan ze werkelijk geen centimeter aan de kant, sterker, ze slingeren zonder te kijken de weg op, heerlijk met elkaar keuvelend. Deze weg slingert echt door de bergen, ook de reden waarom deze knapen hier fietsen, dus er is absoluut geen uitzicht. Kilometers zit je hier klem achter en als het omhoog gaat is dit 10 tot 15 km/h. Is het gek dat hier vaak ongelukken gebeuren met deze figuren. Ik vind van niet.