dinsdag 23 april 2024

Rio-Mar 34


Laat ik beginnen met te melden, dat vanmorgen de koolmeesjes zijn uitgekomen, dus dat is al het eerste heugelijke nieuws. 9 stuks liggen er te krioelen in het kleine nestje.

Wow, wat een dag is dit geweest. Het lijkt slecht weer te blijven, dus kiezen we ervoor om lekker naar het winkelcentrum in Ondara te gaan. Dit ligt op een kleine 11 kilometer verderop en nu we toch een auto hebben. Zaterdag waren we daar ook, maar toen was het zo verschrikkelijk druk, ook met auto, dus is dit een goede herhaling.

Nou, we zijn het enorme winkelcentrum nog niet binnen of we lopen Lefties binnen. Het zijn geen overblijfselen, zoals de naam doet vermoeden, maar allemaal producten gemaakt van linnen, viscose en katoen. Helemaal een kolfje naar de hand van Ali. Laat ik een lang verhaal kort houden, 2 jassen, 2 broeken en een blouse is de score. Om een goede maat te krijgen ren ik de winkel op en neer, tot vermaak van de verkoopsters.


Voor de afwisseling hoef je het absoluut niet te doen, want qua aanbod van een deel van de winkels zou je ook de Heerestraat helemaal kunnen doen. Zelfs een C&A (zie foto.)


Het duurt dan ook niet lang of we stuiten op een Yves Rogier winkel, die in Nederland opgeheven zijn. Dus Ali bestelt nu, in Nederland, alles online. Maar als je dan zo'n winkel binnenstapt en je kunt alles aanraken noopt natuurlijk tot kopen. Het duurt even, maar dan heb je ook wat, zelfs mijn favoriete handzeep en dus ben ik ook weer tevreden. Het duurt allemaal wat langer want de verkoopster wil een Spaanse Yves Rogier kaart voor Ali aanmaken, maar dan stuit ze op een onwillige computer, want je dient een Spaans adres in te voeren. Ach, het wachten is zoet, want ze is aardig.


Hoogste tijd voor een heerlijke kop koffie, want die hebben we nog niet gehad. 


Nu de buit binnen is, kunnen we in alle rust de diverse overdekte winkelstraatjes door kuieren.


Nu staan ze al een tijdje op mijn verlanglijstje, Skechers en nu zie ik mijn kans schoon, omdat bij dit type ook de zolen verwijderd kunnen worden, dus kunnen de steunzolen erin. Dit gaat natuurlijk wel ten koste van de heerlijk verende zool, maar bij de camper kan het prima zonder. Heerlijk. Oh, ja, het zijn die waar je zo in kan glippen.

Nog even een vervelend dingetje. Zaterdag heeft Ali een dekbedovertrek gekocht, maar nu is dat 2 x van de rekening afgetrokken, dus mogen we morgen nog een kijkje nemen bij de Carrefour, omdat zelfs Spaans sprekende mensen op de camping niet door de telefoonbrij heen kunnen komen.