dinsdag 9 april 2024

Rio-Mar 20

 

Het is aangenaam warm vandaag, na een heftige nacht, met harde rukwinden. De temperatuur loopt op tot aan de 21 graden en in het zonnetje loopt het hoger op. Hier zijn twee hondenbezitters bezig hun hond af te spoelen of af te koelen, want aan de dikke vacht te zien heeft het dier het erg warm.

Gisteren vulde een avonturier zijn camper met dit water en dat lijkt mij een heikele zaak, want die slang hangt dagenlang, ongebruikt in de hete zon. Bovendien lijken mij de resten water, die in de slang blijven hangen, niet echt gezond om te drinken. Maar ja, gemak dient de mens. Of niet? 


De schrik slaat ons om het hart, als plotseling een Brandweerauto de camping op komt rijden, maar het is gelukkig vals alarm. Het zijn alto's, die dit voertuig hebben omgebouwd tot camper. 

Oh ja, de Lidl in El Verger was vanmorgen weer open, dus mensen die zich ongerust maken of wij het wel zullen overleven, kunnen gerust zijn.

Qua hobby is het "dood katoen," want al dagenlang zijn de signalen alles, behalve goed. Uit Nederland zijn de stations bar slecht te nemen en de Nederlandse rondes zijn dan ook ongezellig. Het zal wel te maken hebben met al dat vliegend zand, wat eigenlijk Sahara stof is, dat waarschijnlijk de verbindingen verpest. Tot nog toe zijn wij ervan verschoond gebleven.