zaterdag 27 april 2024

Rio-Mar 38

Koningsdag 2024 en het begint goed vannacht. Als ik de afstandsbedieningen weer terug wil leggen, vanaf het bed naar de tafel, stap ik in een enorme plas water. Vreemd, want het regent niet en de plek is ook wat vreemd. Even hiervoor is Ali op een klein steentje gaan staan en nu is het mijn beurt. Maar als ik mijn voet op til en weer terugzet doet dat dubbel zoveel pijn. Wat blijkt, ik ben in een soort 3-delige distel gaan staan. Zo eentje die ze ook gebruiken om auto's een lekke band te bezorgen, maar dan veel kleiner natuurlijk. Je kent ze wel, die altijd met de punt omhoog staan. Lekker dan en het begint te bloeden, dus alles onder het bloed. 

Maar hoe zit dat nu met die natte voeten, zul je denken! Nou, de slang die op de tank zit lekt en er loopt steeds een beetje water uit die slangkoppeling. Op den duur wordt dat heel veel en begint het over te lopen en dus ook op de vloer.

Drijfnat wordt het. Die witte koppelingen daar gaat het om. Het blijft raar, want dit is het hoogste punt, waarom lekt het dan. Het zal te maken hebben met communicerende vaten. Je kent dat vast wel, als je een emmer met water hebt, daar een slang in steekt, een beetje water aanzuigt, dan blijft het water lopen en lijkt het dat het ook omhoog stroomt.

Vanmorgen laat ik mijn licht nog eens over het probleem schijnen en aangemoedigd door Ali fiets ik nog even naar El Verger, waar een camper- en caravan reparateur zit. Onderweg doe ik verschillende schietgebedjes dat de mevrouw achter de balie staat die Duits spreekt, zodat ze in ieder geval kan vertalen.

Echter, de opgedirkte mevrouw, die normaal alleen achter de computer zit, maakt een arm gebaar, zo van, zoek het zelf maar uit. "Lunes", "Lunes" roept ze steeds... (maandag, maandag) Gelukkig komt de grote baas ook binnen, maar ook hij maakt een gebaar van: Tja, ik weet niet waar alles ligt en begint ook "maandag, maandag" te roepen.

Na de Konings beelden in Emmen, doe ik nog een poging om alles goed aan te draaien. Tja, U raadt het al, een 25 jaar oude camper.... "krak" het plastic is aan het einde van zijn of haar bestaan gekomen. Dus.... "Lunes" maar weer naar El Verger.

Lang Leve de Koning! Proost.