woensdag 17 april 2024

Rio-Mar 28

Gisteravond maken we weer eens volop gebruik van onze 140 GB extra internet. Ali kijkt televisie, ik kijk, via de laptop, Barcelona-PSG, dat wil zeggen, totdat een scheidsrechter het nodig vindt om een verdediger van Barca, na een m.i. lichte overtreding, een rode kaart te geven. De aanvaller doet nog ontzettend zijn best om maar IN het strafschotgebied te duiken, maar het wordt dus een rode kaart voor de verdediger. Ja, ja, ja, doorgebroken speler (am me hoela), doelrijke kans (me zuster.) Geel had zonder problemen gekund. Kortom, wedstrijd naar de kloten!! 

Nu genieten we eigenlijk ieder dag van onze internet verbinding via een MiFi apparaat, die van 4g en/of 5g heerlijk snel en stabiel WiFi internet maakt. Op bed kijken we altijd een Netflix film of we schakelen NL-ziet in om, zonder reclame, een serie te bekijken. Dat voor  €20,- wat een lol.

Vandaag maken we een wandeling in de omgeving. Het waait een halve storm, maar in de luwte is het heet.

Het is helemaal door de boesboes en het loopt erg ongelukkig, tussen de stenen, zand en riettakken door. Door de wind maken de droge rietstengels een soort van muziek, wat je zou verwachten bij Krontjong muziek.

Midden in deze verdorde wildernis, duikt opeen het silhouet van een boot op. Ali merkt op dat we deze al eens eerder hebben gezien.

Het verdorde land staat in schril contrast met het bloeien van de Bougainville bloemen, maar ja hier wonen ook mensen

en dat kan lang niet van alle huizen hier gezegd worden, tenzij ze altijd "achterom gaan."

Dit sinaasappelboompje heeft zijn/haar langste tijd ook gehad en dat terwijl er nog steeds sinaasappels aan hangen, heel bijzonder.

Nu weet ik eigenlijk niet of deze palmboom nu slecht onderhouden is, of dat dit zo hoort. Ik heb het niet kunnen vinden.

Morgen moet Ali naar de Nederlandse tandarts in Albir. Dit gaan we doen in een gehuurde auto, die we morgen in Denia gaan ophalen.