zaterdag 13 april 2024

Rio-Mar 24

Het is hier heerlijk weer 22 graden en ik geloof dat jullie in Nederland ook kunnen genieten van een paar dagen terrasweer. Gelukkig maar, want soms voel ik mij bezwaard om de weersomstandigheden van hier weer te geven.

Vanmiddag maken we een wandeling langs de Molinell. Waar de Spaanse Margrieten lustig staan te bloeien, ondanks de droogte hier.  De rivier stroomt hier de zee in. Nu moet je je bij dat stromen, ook weer niet teveel voorstellen, want op het moment staat het water stil. Dit natuurlijk allemaal door het grote water tekort in heel Spanje. Alles staat droog, kurk droog. 

Dit heeft tot gevolg dat het vissen in de Rio Molinell ook niet echt aan te raden is, want het water staat dus stil en is ronduit smerig te noemen. 


Sommige visstekken zijn echt aan vervanging toe en daar wordt ook door de vereniging toezicht op gehouden. Vissen voor toeristen is niet toegestaan. Men moet ingezetenen zijn en ingeschreven staan bij de vereniging. Staat op het bord te lezen. La Caracola vertaal ik maar even in "De Schelp."

Dan opeens, stuiten we op een, voor ons, onduidelijk bouwsel. Vissen kun je hier niet, tenzij je een lange hengel hebt, maar dan zie je weer niks. Het heeft met de visvereniging te maken, want er staat "Zona de Pesaje" Pesaje = Pescador...(vis) het zal wel Catalaans zijn, toch?

Nu zit er op een Android telefoon een prachtige optie. Maak een foto van een tekst en Google foto kan dan die tekst voor jou vertalen. "Zona de Pesaje" betekent gewoon "Weeggebied." Natuurlijk worden er hier, in betere dagen, viswedstrijden gehouden en ja, die vissen moeten dan gewogen worden om te kunnen bepalen wie de wedstrijd heeft gewonnen, Claro.