zondag 28 april 2024

Rio-Mar 39

Triest weer, niet te verwarren met weer triest, hoewel ik vannacht meerdere keren een triest gevoel krijg, als ik aan onze waterperikelen denk. Het is wel gek dat je dan allerlei oplossingen binnenkrijgt. Maar goed, dat is voor maandag, nu eerst maar vandaag.

Het weer, dat doet triest aan. De hele dag dreigt er regen en zo nu en dan komen er daadwerkelijk enkele druppen naar beneden. De zon hebben we nog niet gezien, wat het humeur ook al niet goed doet.

Als ik vanmorgen nog even in het nestkastje kijk, ontdek ik dat er 2 uitgekomen eieren het niet hebben gehaald. Kennelijk is het te zwaar om de diertjes helemaal uit het nestkastje te wippen, dus worden ze maar naast (links) naast het nest gelegd. De natuur is hard! Er waren 9 eieren, 2 halen het niet en er zitten nu 5 levende jonkies nog in het nest. Kennelijk heeft moeders, bij een grondige schoonmaak, de restanten van de eieren ook al het nest uitgewerkt. (Verderop een filmpje van zo'n schoonmaak 3 min.)

Ali maakt deze foto vanmorgen en het lijkt alsof er enorme golven zijn ontstaan. Maar het is zeer laag hangende bewolking, wat wel weer een mooi effect oplevert.


De Grote Schoonmaak