donderdag 2 februari 2023

Benicasim 8 & 9

 Ja, ik weet het, jullie zijn het niet gewend, om een extra dag te wachten op een blog, maar hogere machten maakten het mij onmogelijk om achter het toetsenbord te kruipen en een verhaaltje op te tikken. Tenzij jullie zitten te wachten op koorts hallucinaties, want die komen de dag van gisteren ruimschoots voorbij. Op de helft van de dag geeft de thermometer 39.8 aan en het lichaam voelt alsof het alreeds in een zekere staat van ontbinding begint te komen. Ali, die volgens zeggen, alweer aan de beterende hand is, probeert van alles om het mij naar de zijn te maken. Aan het eind van de dag zakt de temperatuur naar 38.6. Bekaf voel ik mij en alles wat ik doe vergt ongelooflijk veel inspanning.


 Hier wordt gisteren  een medewerker vastgelegd, die de afvoer op onze "pitch" aan het repareren is. Het gaat compleet langs mij heen en ik moet vandaag dan ook uitleg bij deze foto vragen.

Wat wel blijft rondspoken in mijn koortsige brein, is het steeds weer terugkerende verhaal, dat wij 20 Kilowatt aan stroom extra hebben verbruikt. Alleen mag ik er van Ali niet weer over beginnen.... zeg dat maar tegen de koorts!!!

Opeens droom ik dat ik in het centrum van Amsterdam woon en met openstaand raam lig te slapen. Stapelgek wordt ik van die toeristen die met hun eindeloze stroom rolkoffers, onder mijn raam, langstrekken. Totdat ik weer iets bij zinnen kom en mij realiseer dat het de mannetjes zijn die hun rollende poepemmers aan het legen zijn. Want ook hier heeft het modernisme toegeslagen en kun je gepensioneerden van Europa hun poepdoos niet meer laten tillen. Dus worden daar ook wieltjes onder gezet en een uitschuif handvat gemonteerd. Het  grappige is dat ik op den duur kan horen of de doos al leeg is of nog vol. Leeg klinkt holler en dus luider. Wat ook opvalt is, dat de meesten het na zonsondergang doen. Toch nog een kleine schaamte voor hun eigen poep? Eet smakelijk.

Gisteren worden we ook bezocht door de sinaasappel boeren. Ze kunnen wel niet tippen aan de kwaliteit van de Mercadona, maar zijn een stuk goedkoper en ook sappig.

37.8 geeft de thermometer vanmorgen aan en gaat het "ietsie pietsie" vooruit. Alleen heb ik de dag van gisteren voor het overgrote deel slapend doorgebracht en dat breekt mij vandaag op. Om 5 uur lig ik klaarwakker met als bijkomend probleem een "killing" rugpijn, van al dat gelig natuurlijk.


De zon staat weer heerlijk op de camper en buiten, in de zon, geeft thermometertje 24.1 graad aan. Dus gaan we even lekker vitamine D ophalen. We zitten nog maar net, als de we bezoek krijgen van de "heggenknipper" maar dan zo eentje met een motortje. Je kent ze wel, die met ontzettend veel lawaai. 

Ik vlucht weer naar binnen.