zondag 12 februari 2023

Benicasim 19

 Het is zo'n zondag waar je op hoopt, maar niet direct krijgt. De kachel gaat om 8 uur aan, want het blijft 's nachts fris en om nu met 13 graden door de camper te darren, nee dank U. Mijn ideale zondag ochtend is, lekker lui kijken naar een discussie op WNL. Maar daar ontdek ik een kentering. Na de aardbeving in Turkije buitelden de Turkse Nederlanders bijkans over elkaar heen, om te vertellen hoeveel tantes, in hun "vaderland" wel/niet bereikbaar waren. Maar nu de ontevredenheid in dat land hand over hand toeneemt en er zelfs sprake is van agressie jegens buitenlandse hulpverleners en levensredders slaat het sentiment om. Plunderingen, zo wordt er vanuit Turkije gemeld. Dus wordt er gezocht naar zondebokken of eigenlijk is er maar één, volgens de Turkse medelanders namelijk Erdogan. Zo word je op handen gedragen, zo val je van je voetstuk.

Dan Oekraïne, dat land wordt heel langzaam in puin geschoten door een niets ontziende Poetin en wij, "wij moeten balanceren op een heel wankel evenwicht", zoals onze politieke terughoudendheid voor meer hulp wordt uitgelegd.

Nee, dan het nieuws vanuit Nederland want....... De bloemkool is te duur en dat ligt aan die goedkopere soort uit Spanje, die nu in de Nederlandse supermarkten prijkt. Of dat er in Frankrijk te weinig wijn door jongeren gedronken wordt en er dus wijngaarden geruimd moeten worden.

Vanmiddag wandelen nog even naar het strand en komen langs deze pisbak. Zolang we hier komen, staat dit ding er al en behalve wat grafiti is er nog nooit iets aan gebeurd.

Waar ook sinds vorig jaar niets aan is gebeurd, is dit kunstwerk. Nee, dit is niet een foto van vorig jaar, maar vanmiddag genomen. De kunstenaar ligt, even verderop, in een strandtentje te rusten. Kennelijk gaat zijn creativiteit niet verder dan deze slapende draak, want vorig jaar maakte hij precies dezelfde. 

Ach, waarom zou je jezelf ook druk maken?