zondag 26 februari 2023

Benidorm 1

 Even voor negenen draaien we de camping van Bonterra Resort af. Ali is bang dat we weer door het "smalle" straatje moeten, waar aan weerzijden altijd auto's geparkeerd staan en het daardoor wel heel erg smal wordt. Maar het is nog altijd gelukt, dus zal het vandaag ook wel loslopen, dacht ik zo. Mijn bijrijder maakt zich al vrij snel zorgen, omdat we al 3 afslagen naar de AP7 hebben gehad en TomTom en Sygic ons nog steeds er niet af willen hebben. Want we gaan, in tegenstelling tot vorige jaren, niet naar de camping Oliva maar direct naar Benidorm. Met dien verstande, dat we "wel" willen tanken in Oliva, zowel diesel als LPG voor de verwarming, want het is hier 's morgens nog lekker fris. 

Mijn fotograaf is helemaal enthousiast over de in bloei staande amandelbomen. Nu gaat dit alles geheel aan mij voorbij, dus mochten het geen amandelbomen zijn: "Dont shoot the Messinger" (ik ben alleen de brenger van de boodschap).

Allebeide genieten we van deze rit, want Spanje ligt er vandaag bijster mooi bij en het is warm achter het glas en daarom gaat, na een paar kilometer, het vest alweer uit.


Het is bijkans windstil en daarom verbaast het mij dat boven de weg deze waarschuwingsmatrixen aangeven dat het hard waait. 

Wij zijn een beetje in de war over deze foto. Het is een fort/vesting, maar hebben geen idee waar het is. Ja onderweg, maar de naam of plaats, geen idee. 

Volgens de beide navigatie apparaten gaan we om Oliva heen, maar........ de afslag die we dan moeten hebben.... is geslote en dat is, om in rijm te blijven, klote. Zestien oftewel 16 km, kunnen we er pas weer af, ver voorbij Denia. Doorrijden en een nieuwe gelegenheid voor LPG zoeken is voor Ali geen optie. Temeer ze bij de afslag Oliva al had geroepen dat we "hier" eraf moesten, want dan weten we dat het goedkomt. Dus 16 km heen en 16 km terug..... met een sierlijke zwaai zo het pompstation op!


Hoe we Benidorm binnenkomen wekt bij ons beide even verwondering  op. Zeker als de navi's ons steeds een afslag willen laten nemen die niet meer bestaat. Verder is bij ongeveer ieder blauw paaltje een "op en deltje", want 20 km/u is hier de maximum snelheid.

Bij aankomst op de camping zetten we de camper op de daarvoor bedoelde parkeerplaats en melden we ons aan. Een Duitser plakt z'n camper pal voor de inrit en wil zich ook melden, dus vraag ik hem vriendelijk zijn camper op de juiste plaats te zetten. "Das habe ich nicht gewusst" levert bij mij kippenvel op.
Het is nog een gedoe met de plaats die wij toegewezen kregen, tijdens mijn telefoontje een paar dagen geleden., want die is bezet. Ali is namelijk gelijk, gewapend met portofoon, de camping opgelopen en meldt dat een Belg die plek bezet heeft. 903 is wel vrij en die vindt ze groter, dus uitstekend.

Morgen foto's van ons uitzicht.