dinsdag 31 januari 2023

Benicasim 7

 Op deze memorabele dag, het is precies 70 jaar geleden dat de overstromingsramp in Zeeland plaatvond, kan ik melden dat de ziekenboeg zich hier heeft verdubbeld. Natuurlijk je kon er op wachten, maar dat het zo snel zou toeslaan, heb ik niet verwacht. Vanmorgen begint het al dat ik wat hoesterig ben en dat komt niet door het roken. 


Dus snel een boodschappenlijstje samengesteld en rap naar de Mercadona. Er staan ook een paar items van de Lidl op, maar dat is me te ver lopen. De Mercadona is aan de overkant, plus dat ik daar weet waar alles ligt. Amechtig stap ik, na een half uur, de camper weer binnen. De rugzak en een extra tas plus die 6 kg wegende fles water mept er aardig in. Maar het is binnen. Ik blijf nog maar even, zo lang mogelijk op de been.

Onderweg vraag ik nog even, bij de receptie, de goede beginstand van de elektriciteit, want we verbruiken bijna twee keer zoveel stroom als normaal en dat is vreemd. "Misschien als u de koelkast uitschakelt?" is de oplossing van de receptioniste. Als ik haar aankijk en even niks zeg, zie ze zelf ook wel het ridicule van die oplossing in. Maar wat zijn het toch charmante receptionisten, stuk, voor stuk.

Ik ontdek dat de Engelse buurman een grote fan is van Dolly Parton, U weet wel, die vooraan heeft gestaan toen de boezems werden uitgereikt. Ik heb nu voor de tweede keer het hele oeuvre voorbij horen komen. Zijn favoriete nummer is "I will always love you", want die zet hij soms op repeat en dan komt het een paar keer achterelkaar op mijn trommelvliezen.

Dat is het origineel vanuit de film "The Bodygard" waarin Whitney Houston het vertolkt, als Kevin Costner, als haar bodygard, vertrekt. Tranen trekkend, werkelijk.

Dan nog even een kleine "eyeopener" tegen de schreeuwende reclames van de Camperverkopers. U kent de kreten wel, "Met een wijde blik op Europa", of "Het avontuur tegemoet" en wat dacht je van deze "Zoek de ruimte en de natuur op." Hieronder de werkelijkheid!

Deze foto maakte ik, met de DJI mini 2 drone, om de ondergaande zon vast te leggen, maar dat mislukte jammerlijk omdat ik de instelling op automatisch had staan. Maar je ziet ook mooi hoe we hier met elkaar Spanje vieren.