zaterdag 25 februari 2023

Benicasim 31b


Ik ben er uit! Al dagen lang vraag ik mij af wat die groene pijlen bij de brandblussers te betekenen hebben. Het schijnt dat, als er brand uitbreekt, je de pijl moet volgen om vervolgens bij de "Punto De Reunion," bij de ingang van het resort je te melden. Gelooft U het? Ik niet! Want zonder een oefening snapt niemand dit.


Vanmiddag zien we een tafereel, wat wij maar al te goed kennen uit de tijd, dat we nog een mooie opblaas "voortent" hadden. Het gevecht met de tent om hem in de opbergzak te krijgen. Op je knieën over de half lege tent kruipen om de laatste lucht uit de tent te persen, anders past ie niet.... Ik weet van één iemand die heel blij is dat die tent weg is. 


Veel minder blij is de Nederlander die zijn camper op zijn plek wil zetten. Hij moet wachten op een Engelsman met iets teveel zelfvertrouwen, die zijn caravan "wel even" op zijn plek zal zetten. Nu heeft de caravan een zogenaamde "mover", maar dat is de Engelsman kennelijk beneden zijn niveau. Minstens 10 minuten staat de Nederlander al te wachten als de "stiff upper lip" Brit zijn sleurhut loskoppelt en hem alsnog met de mover verplaatst.


Denk niet dat het hiermee is afgelopen, want de manier waarop ze hun auto naast de caravan parkeren, betekent dat geen enkele camper meer het het straatje in of uit kan. Ik ben benieuwd hoelang dit zo voortduurt.

Gisteravond zien we bij de buren aan de overkant een vreemd beeld op zijn televisie. Hij is kennelijk voetbal aan het kijken, maar bij hem spelen ze van onder naar boven en visa versa in plaats van van links naar rechts. Ik heb het idee dat hij zijn telefoon op zijn TV aan het casten is, want zo nu en dan wordt het beeld heel smal. Het is een komisch gezicht als mevrouw haar hoofd scheef houdt om televisie te kijken.

Vanmorgen eerst maar even de boodschappen doen bij de Mercadona, waar we een enorme ontdekking doen.

Het broodregaal heeft een klepje aan de voorkant, waar je het brood uit kan halen. Maar soms ligt het brood wat ver achteraan en moet je ver reiken. Eureka, deze provinciaaltjes ontdekken plotseling dat het een lade is, die je naar voren kan trekken. Gelukkig komen we hier nog maar 8 jaar........

Vandaag onze laatste wandeling naar het strand, als een soort van afscheid.


Dit wolkenpatroon betekent doorgaans "veranderlijk weer" en volgens de app's gaat het ook kouder worden door een koude luchtstroom vanuit het Noorden.


Op de boulevard is voor de allereerste keer dit jaar een restaurant open en daar wordt gretig gebruik van gemaakt.
Want er is zelfs een soort tent opgebouwd, die ook afgeladen vol zit met mensen die van deze zonnige zaterdag genieten.


Gisteren meldde een hondenbezitter dat hij nog maar een paar dagen met zijn hond het strand op mag. Dan is het zwemmen, van de hond, in de zee ook gelijk afgelopen. Vanaf 1 maart is het strand weer voor de mensen...

Morgen verkassen we naar Benidorm.