maandag 27 februari 2023

Benidorm 2

Oh jongens, wat is het koud. Zolang je in de zon loopt en uit de wind bent is het nog redelijk aangenaam. Maar die snijdende koude wind maakt dat de gevoelstemperatuur 3 graden is. Hoofdband om en handschoenen aan. Als ik het goed heb begrepen blijft dat de eerste week zo. 

Toch wel een beetje verwachtingsvol wandelen we in krap 25 minuten naar Torre Levante, tenminste voor ons heet dat nog steeds zo. We hebben afgesproken met Riky en Theo

Nu waren we al gewaarschuwd door Riky: "Het is niet meer zoals het was." Natuurlijk is dat altijd een beetje "subjectief" van hoe je dingen beleeft.

We zijn de eerste klanten van vanmorgen, desondanks staat de muziek keihard aan. In eerste instantie valt de inrichting, op de luide muziek na, ons reuze mee. 

Maar als ik wat beter om me heen kijk, krijg ik het gevoel dat ik in een dierentuin ben beland. Ieder moment verwacht ik dat er een aap uit het struikgewas kan komen.

Of dat mij koffie geserveerd gaat worden door een Orang-oetang. De uitbater van dit geheel tracht ons te overtuigen dat dit meer "modern" is en daardoor beter publiek aantrekt. Dat laatste beleven we even later, "als op verzoek." Een stel luidruchtige Engelsen maken hun opwachting en bestellen gelijk maar grote pullen bier. Let wel, het is half elf in de ochtend. "Laten we richting Riky en Theo gaan wandelen, dan zien we wel waar die naartoe willen", opper ik luidkeels, om toch maar boven de muziek uit te komen. Chargeer ik? Misschien wel een beetje, maar de "oude" Torre Levante is niet meer. Oh ja, hoe deze toko nu heet? King Coco. Dit is tevens een merk voor water voor een waterpijp.

We belanden met ons vieren bij Gemelos. Gezellige tent, maar afgeladen vol, alleen hebben de Nederlanders hier een gereserveerde tafel. Jawel! De koffie smaakt prima en we kunnen lekker even bijkletsen met de oude bekenden. Vanmiddag nemen we nog afscheid van Piet en Ria die hier een aantal jaren hebben gewoond, maar om gezondheidsredenen naar Nederland zijn gegaan. Nu waren ze even voor een maandje weer in Benidorm en vertrekken morgen naar Nederland.