vrijdag 24 februari 2023

Benicasim 31

Het belooft de hele dag bewolkt te worden, dus worden de plannen bijgesteld en gaan we met het busje naar Castelló de la Plana. We stappen vanmorgen uit de bus, precies weer op de correcte plek, vlakbij "ons" koffietentje. Ik blijf het heel knap vinden, dat we iedere keer weer de juiste halte weten te vinden. Nu zeg ik "we", maar mij moet je daarvoor niet bellen. Janny, de wandelvriendin van Ali zei eens: "Ik kan heel goed mijn eigen weg vinden, maar als ik bij jou ben, loop ik achter jou aan!" Nou, voor mij geldt hetzelfde, het is een gegeven.

Castelló de la Plana, het is en blijft een mooie stad met zijn mooie kerken en parkjes, die achteloos hier en daar lijken te zijn neergelegd. Bij ieder bocht kun je weer genieten van een totaal ander uitzicht.

Nu komen we hier al een aantal jaar en ontdekken nu voor het eerst iets geks aan de bloemenstal op de Place Mayor.


Het is er niet een, maar wel drie verschillende kraampjes die hun negotie aan de man/vrouw willen brengen.

Dan zou je denken dat deze concurrentie wel enig invloed op de prijzen zal hebben. Het omgekeerde lijkt hier echter het geval te zijn. € 45,- of € 40,- voor een bosje bloemen. Je kunt er ruimschoots van uit eten. 

We vervolgen onze weg met een bezoekje aan de overdekte "Mercat", oftewel de overdekte markt, met allerlei verse producten.

Ook hier mag het wat kosten. Nu weet ik niet  hoeveel je voor die € 17,90 aan kersen krijgt maar € 6,- voor een klein bakje aardbeien loopt toch werkelijk de spuigaten uit.


Kennelijk zijn er nog wel enige "goedkope" spots om je inkopen te doen. Hier staan ze tenminste in de rij om een broodje te bemachtigen.


Vraagje: "hoe moet je je was drogen op zo'n klein balkonnetje?" Je stapt naar je huisbaas en vraagt of je een lijntje op het dak mag plaatsen, daar waait het lekker en de zon heeft ook vrij spel. Maar zoals je ziet, dan willen er meer bewoners ook zo'n lijntje op het dak.


Ali vindt het "Telegraph" kantoor zo mooi, dat ik er wel een foto van moet maken.....


In ieder geval mooier dat dit wanstaltige gebouw waar het Casino van Castello de la Plana is gevestigd. Een vriend zou wel zeggen: "Wel geld, maar geen smaak"


Je zou toch zeggen dat de Spanjaarden een goede smaak qua muziek zouden hebben en niet verder zouden afzakken dan naar Shakira. U weet wel "die het allermooiste door de modder kan kruipen en nu gooit ze er mee naar haar ex vriendje Gerard Piqué." Hier hebben we zelfs liefhebbers van de "palingsound" muziek, die fan van BZN zijn.

Morgen de laatste dag Benicasim voor dit jaar.