woensdag 24 april 2019

Xeraco 2

Wat een heerlijk rustige en mooie camperplaats is dit! Ik verheug me dan ook op het ontwaken in de ochtend. Niet gestoord worden door aankomend personeel op motoren en auto's, het geschreeuw van het personeel onderling, pal achter onze camper. Maar de godin Sterculius denkt daar geheel anders over. Als ik opsta, om te plassen, gaan de sluizen aan de andere kant los. Maar ja, als je 6 maanden onderweg bent, kan het gebeuren dat het lichaam even protesteert tegen, tja wat eigenlijk.....

Soms denk ik dat ik in het leven iets verkeerds heb gedaan, zeker als ik een camper als deze bekijk. Let op, twee airco's hebben ze nodig en een soort uitschuif pui, waarbij je het zitgedeelte met een kleine 2 meter vergroot.

Zojuist bereikt ons het bericht dat iemand van de Marokko reis is overleden. We piekeren ons suf wie dat kan zijn en wij beide komen tot maar één conclusie. "Het moet Jan van Nellie zijn". Beide ontmoeten we vorig jaar in Oliva en Jan was er slecht aan toe. Hij liep met een zuurstoffles en kon eigenlijk niets meer. Verschillende keren hebben we toen een borrel gedronken en een keer gezamenlijk wezen eten, wat Jan maar moeilijk vol hield. Nellie is een prachtige energieke vrouw, met alle kracht en levenslust van de wereld. Maar wat blijkt, tot mijn verbijstering, niet Jan maar Nellie is overleden. Iets met een bacterie wat niet op tijd is onderkend.

Ik ben er stuk van!