zaterdag 6 april 2019

Benidorm 20

We kunnen rustig spreken van een wisselvallig weertype wat er op dit ogenblik heerst in Spanje. Een paar dagen geleden is er zelfs nog vorst ontstaan en viel er sneeuw op een hoogte van 700 meter.

Ook wij ontkomen er niet geheel aan, want gisteravond komt er vanuit het Noorden een enorme bui aanzetten, dat gepaard gaat met hevige windstoten. Kennelijk houden de Spanjaarden het ook nog even voor gezien. Er ontstaan, zoals op de foto te zien is, lege plekken voor ons en dat zijn we niet gewend in deze periode. Maar tegen de Paasdagen zullen ze zich wel weer, in grote getale, melden.

Als je, tijdens een naderende bui, de tent niet goed hebt vastgemaakt, vliegt deze over de camping en wordt tenslotte tegengehouden door een heg.

In allerijl worden er verderop nog extra haringen in de harde grond geslagen, om de luifel op z'n plaats te houden. Je zou het ding ook in kunnen draaien, maar ja, dan ben je wel je gevoel van vakantie kwijt.

Vandaag ziet het er, in eerste instantie, beter uit. Maar de verwachtingen zijn niet erg gunstig. Ondanks dat, drinken we ons kopje koffie op de boulevard.

Deze jongeman, die kennelijk ook op zaterdag werkt, geniet nog even van het zonnetje. Maar de schuimkoppen op de zee voorspellen niet veel goeds. Dan verdwijnt de zon achter de toenemende bewolking en krijgt de wind meer vat op de temperatuur. Zelfs mijn donzen jas kan niet verbloemen dat het "donders koud" aan het worden is.
We laten de sangria maar even voor wat het is en vluchten naar onze heerlijk verwarmde camper.