woensdag 3 april 2019

Benidorm 17

Vraag: Als je de hele middag hard aan het werk bent, maar het resultaat is niet naar wens, kun je dan van een verloren middag spreken? Toegegeven, ik voel mij verslagen door de materie, maar een verloren middag is het zeker niet geweest.

Want wie mag er nu lekker aan het klussen op de boulevard van Benidorm, met dit panoramisch uitzicht. (klik op de foto voor een grotere weergave)

Het signaal op de bestaande schotel fluctueert nogal. Dan weer is er een prachtig signaal, dan weer is er helemaal geen signaal over. Hoe luidt het spreekwoord ook alweer: "goede raad is duur." Dus besluit ik de betere Satellietschotel, die nog bij de caravan hangt, op te halen en die dan te gaan monteren.

Voor de mensen, die op de boulevard wandelen, hebben we een extra veiligheid ingebouwd. Namelijk door de schotel met een een touw te zekeren, waarbij Theo zijn hele gewicht in de waagschaal zet.

Denk niet, dat er lichtzinnig met onze eigen veiligheid wordt omgesprongen, getuige de ijzeren greep die Theo uitoefent op mijn zomerse overhemd.
Na twee uurtjes demonteren en her-monteren, hangt de schotel op z'n plaats en kan het uitrichten beginnen.

Na een hoop gedraai van de schotel, waarbij de dames fungeren als roepende signaalmeters, verschijnt er eindelijk een zeer sterk signaal op het scherm. Echter, na verloop van tijd, verdwijnt ook dit signaal, zonder dat er een de schotel wordt gedraaid. Soms beeld van NPO 1, dan weer helemaal niks. Plotseling NPO 3, dan weer helemaal nada, niente... etc.
Voor alle duidelijkheid, bij onze camper staat een schoteltje van 60 cm, die ik heb uitgericht. Deze schotel is 90 cm, maar ik krijg het niet voor elkaar. Dan krijgen we bezoek.
Wie kent nog de "Domino Mus" van 14 november 2005? Dit musje dreigde een record poging op Domino Day te verstoren en werd doodgeschoten. Consternatie alom.
Wel, daar denk ik even aan terug als ik meneer mus doodgemoedereerd op de LNB van de satellietschotel zie zitten. Hij geniet kennelijk ook van het uitzicht.

Ten einde raad bel ik maar met de installateur, die de schotel bij de caravan heeft geïnstalleerd en maak een afspraak voor morgen.

Ik ben nieuwsgierig naar de oplossing.