zondag 21 april 2019

Benidorm 35

Vandaag gaan we met Annie, Teus, Riky en Theo "brekvesten" bij Sabor Del Norte, pal onder het appartement van Riky. We wandelen naar de boulevard en het is gelukkig droog.

Ja, ja, het is zondag en we slaan de markt over. Hoofd-marktzaken vindt het niet nodig nogmaals de markt over te gaan. Nu is het weer ook niet echt aantrekkelijk.

Wat zal ik van het restaurant zeggen. Laat ik het zo formuleren, "Ze zijn kennelijk gewend aan bezoek van niet al te vriendelijke (onbeschofte) Engelsen en hebben daaraan hun eigen gedrag een beetje aangepast." Voor het "brekvest" rekenen ze € 4,- en dat bestaat uit 2 toast, 2 gebakken eieren, 2 plakjes spek en 2 schijfjes tomaat.  Maar voor een glaasje Jus d'orange rekenen ze € 3,50. Waar ik het meest van schrik is de Café con Leche. "Meneer bediening" komt met de kopjes, waarin een klein bodempje koffie te zien is. Met de melkkan vult hij het kopje tot aan de rand met melk. Ik zit ervan te gruwelen. Als ik de melk "zelf" wil inschenken weigert hij dat! Hij wil het melk kannetje weer meenemen. Ik moet hem bijna het kannetje uit de handen rukken.
Als we nog even zitten na te kletsen komt een soort kenau aan onze tafel "wat we willen eten". Bij mij is de lol er al vanaf.
Het begint weer zachtjes te miezeren en de korte broek en dunne bloesjes dragers hebben het zwaar.
Wat doe je in Benidorm en het is slecht weer. Juist, je gaat gezellig Midgetgolven, of Minigolf zoals ze het hier noemen.

Want voor Engelsen heeft het woord "Midget" een negatieve klank. In de “Englisch dictonary” staat het volgende "Midget is an offensive term for someone who is much smaller than average". (Midget is een beledigende term voor iemand die veel kleiner is dan gemiddeld).
In de 5 weken, dat we hier rondlopen hebben we het in de Poolbar en Minigolf nog niet zo druk gezien. Sterker nog dit is de eerste keer dat we überhaupt hier klanten zien.

Wij genieten weer in ons droog camper-holletje en pakken onze boekjes erbij, of genieten van het wielrennen.