dinsdag 9 april 2019

Benidorm 23

Een mooie dag is het om alvast een afspraak met "onze" kapper te maken. Volgende week is het Semana Santa, zeg maar de "goede week" voor de Pasen en dan wordt het druk. Dus na de koffie, bij Sarah, gaan we bij "Peluqueria Natoli" op bezoek. Maar wat blijkt. We kunnen ogenblikkelijk geholpen worden en dat is een unicum, want heel Nederlands Benidorm laat zich door hem knippen, wassen en watergolven. In de tijd dat ik in de stoel zit, melden zich vijf klanten voor een afspraak. De eigenaar, Jose Moreno Natoli, is de bijzonder aardige eigenaar van de zaak. De van oorsprong Italiaan legt grote waarde en eer in het knippen van zijn clientèle. Als hij met je bezig is krijg je het gevoel dat ieder haartje voor hem telt.

Deze lelijke selfie is daar het bewijs van en zelfs na een fietsrit, zit het haar nog precies hetzelfde.

Als ik een foto wil nemen, gaat hij staan poseren. "Is voor de reclame" is zijn commentaar in het gemengd Nederlands, Spaans en Italiaans.
Zelfs bij het drogen, van het pas gewassen haar, legt Jose er zijn hele ziel en zaligheid in.
Na het in model knippen, komt de föhn tevoorschijn. Of hij nu een man of een vrouw knipt, er wordt nog uitgebreid geföhnd. Je krijgt geen enkele keer het idee, dat hij er zich van af maakt.

Wij tweetjes lopen er de komende dagen weer gesoigneerd bij.