donderdag 11 april 2019

Benidorm 25

Vanmorgen wordt onze aandacht getrokken door een "bonke, bonke" geluid, wat uit het zwembad schijnt te komen. Kennelijk een stel jongelui die, in de vroege ochtend, nog een feestje aan het vieren zijn, veronderstellen wij.

Niets is echter minder waar, want het blijkt een groep oudere dames te zijn die, onder leiding van een fitness goeroe, de stramme spieren een beetje pogen op te rekken. Ik maak een foto van het iets actievere deel van de oefeningen, want het grootste deel liggen de dames als verlaten zeehondjes op hun matje uit te hijgen.

Voor ons de hoogste tijd om een bakje koffie te gaan drinken. Theo en Riky zitten al op "onze" plek. Het is de bedoeling, dat we nog even langs de makelaar gaan voor de laatste puntjes op hun "apartementi". Energie voorzieningen, inschrijven als "Residente" van Benidorm etc. Ik mag als stand-by tolk fungeren, voor het geval er nog onduidelijkheden zijn. Het is mooi om te zien, met hoeveel egards we in het makelaars kantoor worden ontvangen, door het gehele personeel dat aanwezig is.

Vanmiddag proberen we met de tent, ook nog even, een zonnevariant uit. Zo kun je in de zon, maar uit de wind zitten te genieten. Hoewel ik mij afvraag, gezien de gezichtsuitdrukking van Hoofd-zonnen, of dit wel een geslaagde variant is.

Dan nog even een bericht wat mij zeer heeft verbaasd, misschien wel verbijsterd. Aan het wellicht meest megalomane bouwwerk van de wereld, namelijk de kerk, in Barcelona, van Antonio Gaudí, wordt al 134 jaar lang zonder een bouwvergunning gewerkt.

De Sagrada Familia en de gemeente hebben nu eindelijk een overeenkomst afgesloten om de “licencia de obras” officieel af te geven. Terwijl in het plaatsje Torrevieja hoge boetes worden uitgedeeld aan horeca ondernemers, die een windscherm om hun terras hebben gezet.