vrijdag 12 april 2019

Benidorm 26


Of het nu het voorjaarszonnetje is, of de komst van de vele Spanjaarden, ik weet het niet, maar Tom, onze Engelse buurman, heeft het helemaal "op de heupen".
De grote schoonmaak is bij hem begonnen en als eerste krijgt het dak van de camper een schrobbeurt. Wie het ook op de heupen krijgt, is Hoofd-zwemmen.
Want als de ingang van het zwembad zo dicht bij de camper is, moet je haast wel een keer in het buitenbad gaan zwemmen.

Jammer dat ik bij deze foto geen geluid heb, want de gilletjes zijn niet van de lucht.
Maar de moed overwint en er volgen een paar "echte" zwemslagen. (Let op hoe dichtbij het trappetje is).

Ik moet heel eerlijk zijn, er wordt zwemmend nog een klein rondje gemaakt, maar dan maakt ze toch snel gebruik van het verlossende trapje. Hulde!
De camping zal vanaf vandaag weer vollopen met Spanjaarden voor de viering van de Paasweek. De Paasweek (Semana Santa) is traditiegetrouw elk jaar een van de drukste, zo niet de drukste, periode op de Spaanse wegen. Veel Spanjaarden gaan naar de kustplaatsen om te genieten van het (hopelijk) mooie weer en het strand. Anderen vertrekken weer naar de bergen om te genieten van de skipistes. Zeker dit jaar, omdat er recent veel sneeuw is gevallen en veel skipistes nog open zijn. Ook grote steden hebben het vaak drukker vanwege de Semana Santa processies. Wie vandaag of gedurende de komende week de weg opgaat in Spanje moet goed opletten want het zal druk worden. De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht bijna 15,5 miljoen auto's op de Spaanse wegen tussen vandaag en maandag 22 april.

De verkeersdienst heeft de Paas verkeersdrukte in twee delen opgesplitst. Deel één begint vandaag vanaf 15.00 uur en loopt tot zondag a.s. middernacht. Deel twee begint op woensdag 17 april en zal eindigen op maandag 22 april, zeg maar 2e Paasdag, middernacht.

Om het verkeer in goede banen te laten lopen zal de Spaanse verkeersdienst meer dan 1.800 verkeerscontroles gaan uitvoeren. Hierbij wordt gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik en op het juiste gebruik van de autoriemen, ook op de achterbank. Er zullen in heel Spanje 9.200 agenten worden ingezet, die in auto’s en op vaste plaatsen het verkeer in goede banen zullen gaan begeleiden. Daarnaast heeft men de beschikking over 557 radars, 10 helikopters en 8 speciale drones, die de wegen van bovenaf controleren.