zondag 28 april 2019

Playa de Xeraco 6

Goh, 6 dagen en nachten op de meest mooie, heerlijk ruikende, camperplaats in Playa de Xeraco. Voor een ieder die hier in de buurt rondtoert, probeer het eens.

Hier nog een opname van een zeer vroege en rustige ochtend, als de zon alleen nog op de hoge bergen schijnt. Je waant je op een mooie plek, ergens in Noord Afrika.

Als de zon iets hoger staat, zie ik , vanuit het  camperraam dit lieve plaatje van geluk. Onze Spaanse achterbuurtjes hebben hun tafeltje in de zon gezet en genieten gezamenlijk van het ontbijt.

Na de koffie stappen we op de fiets om, nu de andere kant, te gaan verkennen.

Maar als we dit plaatje zien, schieten de herinneringen weer naar boven. Ook hier waren we in 2016 al eens vanuit Tavernes de la Valldigna met Riky en Theo.

Het uitzicht vanaf de toren is betoverend en de contouren van het eiland doet verdacht veel aan Benidorm denken.

We keren om, want de weg gaat niet verder, om met een grote bocht weer in Playa de la Xeraco, op het strand, aan te komen, waar de appartementen het onderstaande uitzicht hebben.

Mooi om te zien hoe verschillend mensen genieten van strand en water, gevat in één plaatje. De ene relaxed door heerlijk in de zon te gaan liggen, terwijl de ander zijn rust vindt bij het verschalken van een visje.

Dan nog even een plaatje van dit bootje, die midden tussen de sinaasappelbomen staat te verstoffen. Voor hem is het al te lang geleden dat hij water en/of strand heeft gezien.

Wij vertrekken morgenochtend, om niet al teveel te verstoffen, richting Peñíscola.