zondag 30 april 2017

Orio 3

Dan lig je in je camper en probeert de slaap te vatten, maar de sterke windvlagen die de camper doen sidderen, houden je alert en komt er helemaal niks van slapen. Gisteren redde ik een luifel van onze Duitse achterburen. Ik vertel hem, bij terugkomst, dat hij het luifeltje maar beter kan afbreken er komt nog veel meer wind. Maar ja, vertel een Duitser wat hij “moet” doen en hij “gooit de kont in de krib” want Hij wil buiten koken, of vlees braden, en dat moet onder de luifel. Maar dat komt er niet van en even later breekt hij het hele boeltje af om vandaag, in alle vroegte, te vertrekken. Zijn vrouw dwingt hem om nog even bij ons te stoppen, om mij van harte te bedanken voor de goede zorgen. Hij zit breed lachend op de achtergrond. Ach, “Noaberschap”" naitwoar?” “Nada” antwoord ik (dat betekent “het is niets” in het Spaans) , maar ja, het zijn Duitsers he, dat verstaan ze dus niet.

DSCN4775 (800x450)

Vandaag trekt mijn fotografe, tussen de buien door, erop uit om een paar mooie plaatjes te schieten. Waar hier gisteren, in de zon, nog prachtige dames topless lagen te zonnen is nu een leegte ontstaan, waardoor je je met alle gemak “Remy” (Alleen op de Wereld) zou kunnen laten voelen.

DSCN4773 (800x450)

Al zolang we hier staan is mijn “observer” gefascineerd door het kleine gebouwtje dat ergens boven in de bergen is geplaatst. Nu is dat gefascineerd zijn, op zich, niet zo’n probleem, maar ik moet van haar maar steeds verklaren wat het zou kunnen zijn. Ik heb mij er maar vanaf gemaakt door te zeggen dat het een stroom hokje van de Nuon of Essent is. Kijk dan ben je ervan af nietwaar?

Het weer is hier bar en boos en toch blijven we hier morgen ook nog, want mijn weerdeskundige heeft namelijk op het weerbericht van Frankrijk gezien dat het daar vandaag  “Code Oranje” wordt, met storm en hagel in de verwachting. Morgen, maandag 1 mei, reizen de Spanjaarden en Fransen weer naar huis en wordt het enorm druk.

DSCN4780 (800x450)

Zojuist is hier, in de stromende regen, een jong stel gearriveerd. Hij zet het spiksplinternieuwe tentje op terwijl zij rustig in de auto blijft zitten. Dat heeft een groot voordeel, want zo kan zij mooi de gebruiksaanwijzing aan hem voorlezen. Kennelijk is het kookgerei ook kort geleden aangeschaft, want ook dat laat zij aan hem over. Onder een minuscuul klein parapluutje probeert hij, zo goed en zo kwaad het gaat, iets warm te maken. Het waait als een dolle en het spoelt. Als dan ook nog het gasflesje weigert, hij een nieuwe haalt, dan de zaak afmaakt en hierbij enorme lol heeft, zeg ik….

Echte liefde…. en terwijl de regen met bakken naar beneden komt eten ze hun maal in de auto, om daarna in hun minitentje te verdwijnen. Aan de geluiden te horen wordt hij rijkelijk beloond voor zijn doorzettingsvermogen.