zondag 23 april 2017

Benidorm 41

De zon schijnt feller, de lucht is blauwer en alle mensen zijn kleurrijker gekleed en goed geluimd. Zelfs op de drukke markt zijn de mensen vriendelijk naar elkaar. De roze zonnebril, waarmee ik deze waarneming doe is ongetwijfeld ingegeven door het besef dat dit de laatste keer is.

DSCN4538 (800x450)

Zelfs de in de koopjes klauwende dames kunnen op een vorm van sympathie van mijn kant rekenen. Totdat we een enorme fout maken door, tegen de stroom in, het voor ons laatste-, maar voor de mensen die uit Benidorm komen, het eerste straatje in te lopen. “Over de koppen lopen” lukt nog net niet, maar daar mankeert niet veel aan.

DSCN4540 (800x450)DSCN4539 (800x450)

Bevrijdt wandelen naar TorreLevante, aan de boulevard, voor ons “galgenmaal”, dat overigens wordt aangeboden door Theo. Tijdens het eten realiseer ik me terdege dat dit afscheid voor een jaar is, want dat we terugkomen staat buiten kijf.

Vanmiddag nemen de de tijd om de camper weer reisklaar te maken. Dat betekent dat eerst de matten een grondige klopbeurt krijgen, om het Benidormzand te verwijderen, om daarna alles weer in de “garage” te stouwen. Ter afscheid nog een glaasje wijn bij Riky en Theo en dan gaan we de laatste nacht in, om morgen weer fit richting Navajas te rijden. Zonder Peago is het ruim 280 kilometer en door de bergen, dus kiezen we voor de Peago. Een route van 200 kilometer en zeker ruim 1 uur korter.