zaterdag 11 maart 2017

Rio Mar 23

Het is een vreemde dag. Allereerst staat mijn wasvrouw al om 8 uur naast het bed, want ze wil de was doen. Jammer genoeg is er iemand haar voor, dus wordt het wachten tot de machine vrij is. Dan heeft ook nog eens de zon een vrije dag genomen, waardoor het kwik in de thermometer maar niet omhoog wil kruipen. Ali werpt een blik op de Middellandse zee en ziet dat het daar maar een “Lytse warld” is. Voor de niet Friezen, “kleine wereld”, want het is mistig.

DSCN4049 (800x450)

Ze grijpt haar camera en maakt het volgende plaatje op het strand. De honden worden uitgelaten en die moet je niet te ver van je vandaan laten lopen, anders ben je het dier kwijt.

DSCN4048 (800x450)

Tja, dan kun je er maar beter op blijven zitten en genieten van de rust om je heen.

Het is temeer een vreemde dag omdat de Turkse president Erdogan hard uitgehaald heeft naar Nederland. Hij sprak over 'nazi-overblijfselen en fascisten', omdat Nederland de landingsrechten voor het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu heeft ingetrokken. Onze Duitse buren vinden het fantastisch dat Nederland deze stap heeft durven zetten.

De temperatuur blijft beneden peil, dus zitten we rond vier uur lekker in ons campertje.