zaterdag 18 maart 2017

Benidorm 4

Vandaag gaat het naar El Albir een stadje op een kilometer of 6 van Benidorm. Mijn fiets is nog steeds onklaar, dus lenen we een fiets van “Albert” een soort van manusje van alles op de camping. Hij brengt het “de Week” krantje rond, dat wil zeggen, alleen naar de Nederlanders. Hij verkoopt en verhuurt zaken. Zo ook fietsen voor €2,= per dag. Het is niet veel, maar dat geldt ook voor de fiets. Halverwege de bult, waar El Albir op ligt, geef ik het op. Ali neemt het over, maar heeft mazzel want het dikste van de bult hebben we gehad en de rest gaat bult afwaarts. Vlak voor het centrum van het stadje ontdekt hoofd navigatie een E-Bike winkel en wel “E bici”.

Tot vandaag heb ik contact met een zaak in Alfaz Le Pi, maar dat gaat niet soepel. Twee E-mails zijn niet beantwoord, terwijl ik ze naar beide E-mail adressen gestuurd heb die zij gebruiken. De telefoontjes die ik heb gepleegd en waarop ik teruggebeld zal worden wacht ik nog steeds op. Kortom, het vertrouwen is niet erg groot, dus probeer ik het hier.

Ebici

De Duits sprekende eigenaar ziet geen enkel probleem om de nieuwe naaf, die mij wordt opgestuurd, te monteren. “Een half uurtje werk”, want hij werkt wel vaker met dit type naaf. Ook op zijn fietsen zit dit type. Ik ben gerustgesteld, dit gaat goedkomen. Ciclotel in Alfaz del Pi gaat even in de wachtkamer.

Satelliet zaak Skyler is vandaag dicht, dus gaan we het maandag telefonisch proberen. Onze schotel op het dak staat in de wind te schommelen, dus dat willen we laten repareren.

Als we in de Nederlandse winkel eindelijk aan de koffie willen, worden we teleurgesteld. De Lunchroom is niet meer. Dus wordt het een bakje uit de automaat.

Zo dadelijk gaat het met Riky en Theo naar de Chinees, dus nu eerst maar even onder de douche.