donderdag 16 maart 2017

Benidorm 2

Er zijn van die dingen waar je je als normaal mens niet op kan voorbereiden. Zo stelt mijn kok plotseling voor om in de stad te gaan eten. Nou, zult U misschien zeggen, is dat nu zo bijzonder? Normaal gesproken niet, maar deze keer stelt zij “de Chinees” voor en juist dat is heel bijzonder. Dus wandel ik gisteravond richting Avenido del Doctor Severo Ochoa en het moet gezegd, “werkelijk fantastisch eten”. Zeker als je de prijs in ogenschouw neemt, € 13,20 voor 2 maal een drie gangen menu plus drinken.

Kortom, we zijn er weer, dus nemen wij het Benidorm ritme weer aan alsof we nooit zijn weggeweest. Na het ontbijt wandelen we richting boulevard voor ons dagelijkse kopje koffie. Ik moet wel zeggen dat mijn knie nog niet helemaal in dit ritme meegaat. Sterker nog, hij laat een stil doch duidelijk protest merken.

DSCN4083 (800x450)

We zijn op tijd en dus kunnen we “vooraan”op het terras een plekje vinden. Je kunt mij hier rustig vastbinden want het hele Benidorm leven trekt hier aan je voorbij. Is er even niks, dan richt je de aandacht op de “Petanca of Jeu de Boules” spelers.

DSCN4084

Ook de zogenaamde Tandem Scootmobielen komen weer langs. Het is lachwekkend om te zien hoe de dames, uiteraard achterop want de man stuurt, lusteloos achterover hangend “genieten”. De kroon spant deze ochtend een werkelijk imposant uitziende jongeman met een enorme ontblote torso die uiteraard geheel versierd is met indrukwekkende tattoos, met op z’n voorhoofd een gifgroen kinder zonnebrilletje.

Natuurlijk moeten we nog wel even de boulevard verkennen en hier zullen en moeten we “even” bij modewinkel M48 naar binnen. Als ik binnenstap word ik bijkans geĆ«lektrocuteerd door de enorme statische elektriciteit, wat weer wordt veroorzaakt door de kledingrekken vol met synthetische kleding. Mijn hoofd kledinginkoop heeft hier een enorme hekel aan, maar toch vereren wij dit etablissement iedere keer weer met een bezoekje. Kennelijk toch iets goeds met hun inrichting.