vrijdag 24 maart 2017

Benidorm 10

Bewolkt, maar de wind is gaan liggen en dat komt de temperatuur wel ten goede, maar desalniettemin loopt iedereen te klagen over de heersende 15 graden. Kennelijk zijn ze jaloers en kijken ze met een schuin oog naar de temperaturen in Nederland. De glazen wanden bij ons koffieadres staan volledig open, dus de Spaanse eigenaar vindt het allemaal best wel meevallen.

DSCN4206 (800x450)

Wat je tegenwoordig maar zelden meer ziet in deze contreien is iemand met zo’n prachtige Baskische hoed. Vanochtend komt er iemand pal voor ons terras op de boulevard voorbij lopen. Een meer Spaans plaatje krijg je bijna niet. Op de achtergrond L’Illa de Benidorm, met een Bask met zijn trots op de voorgrond. Even voor de mensen die niet helemaal thuis zijn in de regio’s van Spanje. Baskenland ligt in het Noordwesten van Spanje, zeg maar rond de stad Bilbao. De autonome regio Baskenland is officieel tweetalig: zowel het Spaans als het Baskisch zijn officiĆ«le talen. Het merendeel van de inwoners spreekt dan ook beide talen, met uitzondering van Spanjaarden die afkomstig zijn uit andere delen van het land. Je kunt het heel goed vergelijken met de Friezen in Nederland.

Nexus-Shimano

Op de terugweg van de boulevard komt mijn telefoon met de melding dat de uit Nederland opgestuurde Nexus Shimano Naaf is afgeleverd. Dit is goed nieuws want op de Track & Trace stond een verkeerd adres vermeld. Gelukkig heeft mijn Fietsen leverancier ons adres op de camping dusdanig groot vermeld dat het toch nog goed is gekomen. Morgenochtend wordt mijn fiets  van de camping opgehaald voor reparatie in Albir.