maandag 20 maart 2017

Benidorm 6

LET OP! onderaan staat een afbeelding die niet geschikt is voor jeugdige kijkers.

Allereerst een telefonische afspraak met Skyler Satelliet in Albir gemaakt. Die gaan aanstaande woensdag een poging doen om de schotel stabieler op het dak te monteren. Niet dat ons kleine, losse schoteltje het niet goed doet, want daar verbaast iedereen zich over. Een 60 cm schoteltje en dan nog wel beeld hebben op de Astra 3, dat kan gewoonweg niet, zegt men. Er zijn mensen die beweren dat zelfs met een schotel van 1 meter het nog lastig is.

Wij gaan een kopje koffie drinken op de boulevard.

DSCN4143 (800x450)

Dat niet iedereen zo fortuinlijk is blijkt wel weer, nu gaat een goede nachtrust natuurlijk boven alles, nietwaar.

DSCN4153 (800x450)

Dan heeft dit stel het een stuk beter voorelkaar, want zolang we op het terras zitten heeft hij heerlijk in het zonnetje liggen slapen.DSCN4158 (800x450)

Dat niet iedereen op zijn of haar lauweren kan rusten blijkt wel uit deze foto van de mannen die de palmen aan “het toppen” zijn. Ze klimmen op de schubben van de palmboom omhoog waarbij ze een stuk touw steeds iets hoger gooien.

DSCN4160 (800x450)DSCN4161 (800x450)

Dan verdienen deze knapen het een stuk gemakkelijker. Dit zijn de zogenaamde “balletje balletje” spelers. Je mag, als deelnemer, raden onder welke aardappel het rode balletje ligt. Fascinerend om te zien hoe er een hele organisatie rondloopt. Er staan mensen, in alle richtingen, op de uitkijk. De mensen, die als eerste meespelen, horen er allemaal bij. Deze mensen winnen aan de lopende band geld, totdat een “slachtoffer” zich meldt, dan vliegt het geld razendsnel uit de portemonnee van dit slachtoffer. Vaak wordt het slachtoffer “geholpen” door een “omstander” die dan zijn of haar vinger op de plek houdt waar het balletje “zeker” ligt.

DSCN4139 (450x800)

Zijn balletje hoef je niet ver te zoeken, want “als de drank is in de man is de wijsheid in de kan”.