zaterdag 25 maart 2017

Benidorm 11

Om half elf komen ze de fiets van de camping afhalen, tenminste dat is de afspraak met Manuel van de E-bici outlet shop in Albir. Wij wandelen om even voor half elf “alvast” naar de uitgang. Om kwart voor elf nog steeds geen chauffeur. Hier in Spanje geldt: Mañana, Mañana, met andere woorden “stelt uit tot morgen wat U vandaag zou kunnen doen”. Dus bel ik Manuel. Ondertussen komen Riky en Theo in de auto langs. Of we meegaan naar “oud Benidorm” naar de golfbaan. Dat wordt dus geen koffie op de boulevard maar op de golfbaan.

DSCN4216 (800x450)

Dan meldt de chauffeur zich en kan de fiets ingeladen worden, met de nieuwe versnellingsnaaf onder de snelbinder.

DSCN4226 (435x800)DSCN4223 (800x450)

Wij rijden, met Riky als bestuurder, in gezwinde vaart door een Benidorm wat wij nog nooit hebben bezocht. Rond het oude centrum en een nieuw gedeelte van Benidorm met futuristische hotels.

DSCN4222 (800x450)

Op de golfbaan heerst, naast een heerlijk zonnetje, een oase van serene rust. Hier en daar wandelen de golfers, hun karretje achter zich aan slepend, over de knusse golfbaan. Mannen in fel gekleurde korte broeken en grote zonnekleppen oefenen hun zogenaamde putten of staan hun afslag te oefenen. Tijdens het koffie halen staat een dergelijk gekleurde oude heer zuchtend en kreunend op z’n beurt te wachten. Ik kijk slinks om me heen of ik een toilet kan ontdekken, want deze heer heeft kennelijk hoge nood. Maar als ik hem vraag wat er aan de hand is, kreunt hij dat het hier allemaal zo lang duurt. Dit gaat in een dusdanig perfect Engels, dat ik vermoed dat meneer iets voorstelt en ik hem nimmer met ontbloot bovenlijf op de boulevard zal aantreffen. Hoe ouder mensen vaak worden, des te ongeduldiger de aard van het beestje.

DSCN4225 (404x800)

Als we tijdens een wandeling nog even bij een “afslag” van een tweetal mannen staan kijken, mislukt dit op een dramatische wijze. Wij nemen de schuld maar op ons, maar Theo blijft, als golf pro, nieuwsgierig naar de kunde van deze mannen en staat stiekem door de heg te gluren naar het vervolg van de slagen.

Vanavond gaat het met een heel stel richting El Albir, alwaar we de plaatselijke Roemeen met een bezoek gaan vereren.