vrijdag 31 mei 2013

Onderweg 73

Bourges – Troyes

Als je boos bent, smaakt een goede maaltijd niet.
Als je boos bent, is het gezicht van je partner irritant.
Niet omdat het gezicht is veranderd, maar
er iets mis is met je eigen houding.

Het is zo'n dag dat je ervaart hoe gelukkig je eigenlijk bent met de situatie en omgeving, waarin je op dit moment zit. Vandaar misschien dat ik het nodig vind, vrij naar, de Dalai Lama te citeren.

De hele dag is de lucht vol met dreiging en ieder moment verwacht je een enorme donderslag. Later op de dag wordt het regenachtig.
Maar wat is het hier mooi.

Dit geldt overigens niet voor de winkel juffrouw, van de Lidl, die met een enorme zware machine en daarop 3 platgeslagen kartonnen dozen de winkel uit wil rijden.
Ze komt met de onderkant van het apparaat klem te zitten en in plaats van even terug te rijden, blijft ze met het gevaarte heen en weer raggen.
Sterker, ze haalt er een tweede apparaat bij, om zo de eerste vooruit te rammen.

Dat daarbij het slot in de vloer volledig aan gort wordt getrokken heeft op haar geen enkel effect. Met keilbouten uit de vloer probeert ze het slot, met het 2e gele gevaarte weer op de plek te krijgen.


Ik ga ervan uit dat deze deur de eerste paar uur niet meer op slot wil.

Nogmaals het is hier mooi en de tweebaanswegen zijn prachtig en recht.

We komen de laatste dagen steeds vaker van dit soort torens tegen en waarschijnlijk zijn het watertorens waarvan je in eerste instantie denkt, zijn die nu nog wel in gebruik? Maar een nadere studie leert dat de telefoon maatschappijen gretig gebruik maken van deze torens. Sommigen hangen dan ook vol met antennes voor de mobiele telefonie.

De tweebaanswegen brengen ons steeds vaker door kleine dorpjes en gehuchten, soms bestaat zo'n gehucht uit niet meer dan 3 huizen, maar krijgt dan nog wel een naam.
De regenval van de laatste weken heeft ook op de Loire zijn uitwerking. Het water stijgt tot grote hoogten en hier en daar treedt de rivier al buiten haar oevers, maar het levert wel weer mooie plaatjes op.

Als ik net, vanuit de camper, met het klaarmaken van de blog aan de slag ben, komt er een caravan pal naast ons staan. Hierdoor valt mijn verbinding met internet weg en moeten we met het laptopje verkassen naar een speciale internet ruimte, midden op de camping.
'Een wolkje voor de zon'.